top of page
Jotunheimen (1).JPG

Snøhuletur for voksne

Gladnyhet! Snøhuleturer har i lang tid vært holdt for Barnas turlag og DNT Ung på Finse.  Men hva med oss voksne? Den gode nyheten er at det har vi nå gjort noe med! I samarbeid med Fjellboms har Finsehytta gleden av å invitere til snøhuletur for voksne.

Det tar litt tid å grave en ordentlig snøhule. Til gjengjeld er det kanskje den aller beste soveplassen du får. Det som slår deg er den absolutte stillheten. Ingen bakgrunnsstøy. Og selv om det skulle blåse og føyke ute, er det lunt og godt inne i snøhula. Skulle gradestokken vise tosifret med minusgrader ute, vil temperaturen i snøhula likevel ligge rett i underkant av null. Dette er en opplevelse du ikke bør la gå fra deg!

Fjellboms stiller med lokalkjente og svært erfarne instruktører. Noen synes det er litt skummelt bare med tanken på å ligge inni en haug med snø, men sikkerheten blir godt ivaretatt. Dette er noen av de mest erfarne snøhulekonstruktørene som finnes.

Så må vi jo heller ikke glemme å nevne at vi får deilig hjemmelaget mat fra Finsehytta. Og den første natta sover vi inne. Det er vanskelig å vite hva man skal glede seg mest til; middagen på Finsehytta, natta i snøhula eller nye vennskap?

Er du med?

Program

Mandag 19.februar

Fra togstasjonen på Finse er det ca 400 meter å gå langs kvistet rute til Finsehytta. Da deltagerne gjerne ankommer til ulike tidspunkt går dere på egenhånd bort til hytta. Skulle det være veldig ruskete vær har vi anledning til å komme dere i møte hvis ønskelig.

Vi møtes på hytta og spiser felles middag kl 19:00. Etter middag har vi sosial samling i peisestua med presentasjon og informasjon om turen. Har du behov for å komme med et seinere tog så er det også mulig å spise middag kl 21:00.

Tirsdag 20.februar

Etter en god frokost, der vi også smører en solid matpakke, begir vi oss ut på tur på leit etter en god og trygg skavl for snøhulebygging. Terrenget er relativt enkelt, og vi skal ikke gå veldig langt. Å bygge en god snøhule tar tid, så vi beregner å bruke tre til seks timer på selve gravingen. Hvor lang tid det tar vil avhenge av snøforholdene.

Skulle gravingen gå fort, og været være flott, kan det hende vi rekker en liten tur i området før vi spiser middag. Luksus også i dag, da middagen kommer ferdig laget fra Finsehyttas fortreffelige kjøkken.

Det blir gitt en grundig gjennomgang av rutinene i snøhula, slik at alle får en god, trygg og varm natts søvn.

Onsdag 21.februar

Etter en god natt i snøhula er det på tide å krype ut av soveposen og fyre opp primusen. Vi spiser frokost og gjør oss klare for å gå tilbake til Finsehytta. Vi får servert en nydelig, hjemmelaget suppe til lunsj. Kanskje frister det med kaffe og noe søtt ifra kiosken også?

Dere går på egenhånd den lille biten bort til Finse stasjon til det toget dere har bestilt. Eller kanskje ønsker du å bli litt lengre på Finse?

Transport

Til Finse kommer man kun med tog. Det går ikke bilvei. Eneste alternativ er en dagsmarsj eller to på ski. Vi anbefaler å være tidlig ute med togbestilling da togene mellom Oslo og Bergen ofte blir fulle.

 

Krav og utstyr

Denne turen er kun for voksne. Har du barn eller ungdommer som ønsker å overnatte i snøhule – sjekk ut turene til Barnas Turlag og DNT ung.

Deltagerne må ha grunnleggende skiferdigheter. Fjellski med stålkanter er å anbefale.

Du må være utrustet for en natt i snøhule. I utgangspunktet må alle deltagerne stille alt utstyr selv, men skulle du ha behov for en god snøspade, eller annet sikkerhetsutstyr, så får du låne dette, uten ekstra kostnad. Er du usikker på om soveposen din eller liggeunderlagene er gode nok, så er det anledning til å leie dette fra Fjellboms. Vi anbefaler å ta med ett ikke-oppblåsbart- og ett oppblåsbart liggeunderlag. Er det øvrig utstyr du mangler – ta kontakt, så ser vi hva vi kan hjelpe med.

Pakkeliste finner du her!

Pris

Prisen inkluderer en overnatting i 4-sengsrom på Finsehytta og en natt i snøhule, alle måltider fra middag mandag til lønsj onsdag, sertifiserte instruktører/guider, samt lån av spade, brenner m/drivstoff, etc.

Annen drikke enn vann, snacks og lignende betales av den enkelte i tillegg.

Reise er ikke inkludert i prisen, og organiseres av den enkelte.

Pris DNT-medlem: kr 2.950,-
Pris ikke-medlem: kr 3.550,- 

Ikke medlem? Meld deg inn her 

Påmelding

Vi gjør oppmerksom på at det er Fjellboms som er ansvarlig arrangør for denne turen, med DNT Finsehytta som samarbeidspartner og medarrangør.

Du melder deg på denne turen direkte til Fjellboms som er ansvarlig arrangør. Ved å melde deg på godtar du våre vilkår og betingelser.

Spørsmål om selve kurset kan sendes til post@fjellboms.no
Spørsmål om Finsehytta, losji og kost sendes til finsehytta.booking@dnt.no

20230401_182319.jpg
bottom of page