top of page

INSTRUKTØRER

Fjellboms har et stort nettverk av friluftslivsfolk med høy kompetanse og lang erfaring. Ved større arrangementer eller spesielle aktiviteter benyttes disse av Fjellboms.
20180212_152030.jpg
Kjell Bratteli Jonsson
 

Selve Fjellbomsen er Kjell Bratteli Jonsson; grunnlegger av firmaet og lidenskapelig turmann. Oppvokst i Molde, omgitt av fjord og fjell, har friluftsliv alltid vært en viktig del av livet. Han studerte friluftslivsfag før han startet i Forsvaret, hvor han ble i 17 år. Der fikk han bred erfaring fra inn- og utland, blant annet fire fantastiske år i Finnmark og flere år i de afghanske fjellene. I 2015 bestemte han seg for å satse på det han liker best av alt; være ute i naturen og dele sine naturopplevelser og kunnskap med andre.

 

Kjell er mye på tur; i fjellene, på vidda, i skogen og på sjøen. Fra Jotunheimen til Finnmarksvidda, fra Oslofjorden til Rondane og Breheimen. Hvis han ikke er opptatt med en jobbrelatert tur så drar han på tur med familie, venner eller alene med hunden sin Kayuh. Han er sertifisert instruktør innen en rekke disipliner, blant annet innen bre, kajakk, packraft og turledelse. Noe av det han ivrer mest for er å utdanne og sertifisere turledere da han får utnyttet alle sine kunnskaper om natur, sikkerhet, ledelse og gruppedynamikk.

Det aller viktigste for Kjell på tur er kos. Han er derfor lidenskapelig opptatt av å lage god mat, ta seg tid til å nyte utsikten og se det vakre i de små tingene. Men han liker også å pushe seg til det ytterste, og gir også deg en utfordring hvis du ønsker.

Peter Mikosch-Warren
 

Svenske, med base i Oslo og bakgrunn fra de svenske spesialstyrkene. Også en omfattende bakgrunn som spesialsykepleier, med bred kompetanse innen akuttmedisin og kompetanseheving hos helsepersonell. Jobber til daglig som kursansvarlig i et multinasjonalt sikkerhetsfirma, med forberedelse av personell som reiser til krise- og krigsområder. Skredinstruktør og turlederinstruktør i Turistforeningen, med særlig kompetanse innen overlevelse, sikkerhet og krisehåndtering. Peter er også veldig opptatt av gruppedynamikk og de mellommenneskelige forhold på tur. Meget erfaren turmann som kjennetegnes med sin sindighet og grundighet. Har en forkjærlighet for de endeløse vidder.

Stian Hovi
 

NF-sertifisert klatreinstruktør høyfjell, NF-sertifisert skredinstruktør alpint og breinstruktør, NPF-sertifisert kajakkinstruktør, DNT-sertifisert vinterturleder og generelt veldig erfaren turmann. Og som om ikke dette var nok så har han også alltid et glimt i øyet! Tross flere år i Oslo-gryta er det i fjellene denne trivelige valdreskaren hører hjemme. Stian har en forkjærlighet for det alpine, og jo mer alpint, jo bedre. Stian studerer for tiden paramedisin.

Ida Grindland
 

Sprudlende stavangerjente som har bosatt seg i Nordmarka. Utdannet sykepleier og friluftspedagog, og har lang erfaring innen folkehelse og helsefremmende arbeid. Tidligere DNT-hyttebestyrer og turleder, samt NPF-sertifisert kajakkinstruktør.

Ingar Narvhus
 

En svært erfaren turmann, DNT-sertifisert vinterturleder og DNT-kursinstruktør. Lang og bred erfaring innen ledelsesutdanning, og utdanner turledere i DNT. Glad i jakt og bruker mye tid med sine elgbikkjer. Ingar er lommekjent i Jotunheimen, men er også godt kjent i en rekke andre fjellområder.

Kamilla Rust (1).jpg
Kamilla Rust
 

Kamilla er vanntett, vettug og glad i å gå! Oppvokst på Gol i Hallingdal med høgfjellet som nærmeste nabo og venn. Hun er utdannet naturguide med friluftsliv som utgangspunkt, og jobber til daglig på Norsk Villreinsenter. Hun er også NPF-sertifisert aktivitetsleder i kajakk og kano og utdannet vinterturleder av DNT. I tillegg har hun befalsutdanning fra Forsvaret (UB) og en master i programmering.

 

Kamilla er en erfaren vandrer og trives best på lange turer - både sommer og vinter. Hun har blant annet vandret gjennom Jotunheimen, Rondane, Skarvheimen, Dovre, Kvamskogen/Bergsdalen og Hardangervidda, og sover like godt i snøbolig, gapahuk, hengekøye eller på svai i kano. Hun trives også veldig godt i kajakk og koser seg stort på elgjakt med elghundene sine Mille og Rex. 

20180303_145201.jpg
Pernille Harket Bakke
 

Denne solstrålen av en turguide kan blant annet skilte med Norge på langs. DNT-sertifisert vinterturleder som tilbringer så mye tid hun kan i marka og fjellet sammen med hundene sine. Blir du ikke i godt humør av å være på tur med Pernille blir du det aldri. La deg heller ikke lure av det uskyldige utseendet - Pernille er "bjønnsterk" og seig som få.

repost_photo.jpg
Svein Sætre
 

"No raining - no training" og "Stop wishing - start doing" er typiske utsagn fra "Super-Svein", som bare blir enda mer motivert hvis det regner. Denne energibunten er NPF-sertifisert kajakkinstruktør, som stortrives i bølgene. Han har også lang erfaring med trening og kosthold, blant annet som TRX-instruktør for PT, gruppetrening og sportsmedisin. Svein er også veldig ivrig sykler og packraft-padler.

carl wern.jpg
Carl Wernhoff

Carl elsker skikjøring og klatring over alt på jord. Han er sertifisert alpin klatreinstruktør, sertifisert NF-skredinstruktør og har en bachelor i Resort Management and Outdoor Adventure Leadership fra Sierra Nevada College. Denne blide svensken har mye erfaring fra fjellene i USA, Alpene og ikke minst rundt omkring i Norge. Det aller beste med tur, synes Carl, er å få dele disse fantastiske naturopplevelsene med  kurs- og turdeltagerne.

juul_edited.jpg
Frederik Emil Juul

Lege som elsker å løpe i fjellet - jo lengre, jo bedre. Han arbeider som forsker ved Rikshospitalet, og har også erfaring som fastlege i fjellbygda Skjåk og legevakt for Øvre Gudbrandsdalen. Frederik Emil er turleder i Turistforeningen, aktiv fjelløper og initiativtaker til konseptet DNT Run. Han er også en skikkelig toppturentusiast.

jakob gjerde fjellboms_edited_edited.jpg
Jakob Gjerde
 

Jakob er Fjellboms-ambassadør i Stavanger og aspirant i firmaet. Ivrig speider og friluftslivsentusiast som tross sin unge alder allerede er svært erfaren. I 2018 overnattet han 46 netter i strekk i telt...  og han er på tur nesten hver eneste helg.

David_Møller.jpg
20200721_143431_edited_edited.jpg
David Møller

 

Denne blide og tankefulle karen er kursleder i DNT sin turlederutdanning, DNT vinterturleder og NPF-sertifisert kajakkinstruktør nivå 2. Han har siden 2014 vært en av turistforeningens mest engasjerte frivillige innenfor organisasjonsutvikling og turledelse. David er en morsom og uhøytidelig type, som deler åpent og byr på seg selv. Hans interesse for formidling, foto, matlaging, relasjoner, samfunn og gode opplevelser vil du som deltaker garantert få glede av!

Maria Bratteli Jonsson

 

Isklatring, brevandring, toppturer, fjelløpeturer, tinderangling, telt- og pulk-ekspedisjoner og fjellklatring er bare noe av det denne energibunten driver med. Men du finner henne gjerne også på nærtur med barn. Allsidig er bare forbokstaven!

Til daglig arbeider Maria med barn og ungdom. Hennes lange erfaring med undervisning av yngre mennesker har vist seg uvurderlig. Hun er sertifisert vinterturleder og kursholder i Turistforeningen, NF-sertifisert instruktør skred og bre, og en av initiativtagerne til konseptet DNT Run. Maria er også instruktør og kursholder innen en rekke andre disipliner. Blant annet er hun Norges første innendørs isklatreinstruktør!

Og ikke minst bistår hun i den daglige driften av Fjellboms.

Hans Mattis.jpg
thumbnail_IngunnTurbilde.png
elise koren_edited_edited_edited.jpg
sondrespone.jpg
20210917_121255_edited.jpg
Hans Mattis Øygarden

 

NF-sertifisert skredinstruktør alpint, hobbyklatrer, skiinstruktør gjennom DNS med lang og variert turerfaring. Glad i folk, bratte turer og kaffe.

Hans Mattis har alltid et smil på lur, og brenner for å gi deg de aller beste nedkjøringene.

Ingunn Furuberg

 

Denne blide jenta elsker å være ute i frisk luft. Så ofte hun kan drar hun på turer i skog og fjell, går på ski, padler og klatrer. Tidligere gikk hun et år på friluftslivlinjen til Sogndal folkehøgskole, men nå studerer hun master i kommunikasjonsteknologi i Trondheim. Det viktigste for Ingunn er å kose seg på tur, gjerne med bål og god mat.

Elise Koren

 

Utdannet lærer i kroppsøving og friluftsliv gjennom studier i Bø og Norges Idrettshøyskole. En aktiv friluftsliver som liker å utforske bredden i det naturen har å by på. Elise har gjennomgått DNTs turlederstige, er aktivitetsleder i kajakk fra NPF, sertifisert terrengsykkelinstruktør/-guide gjennom NMIG, skilærer nordisk og alpint fra DNS, og driver i skrivende stund med utdanning innen NPFs våttkortstige for kano. Hun er aktiv som turleder og instruktør i DNT, og har guidet turer i både inn og utland - til fots, i kajakk, på ski og sykkel. I tillegg har hun jobbet flere sesonger på ulike leirskoler, både ved sjøen og på fjellet. Elise er glad i å gå - så lenge det ikke er for transportens skyld! Både Jotunheimstien fra Oslo og MASSIV fra Sota Sæter til Haukeliseter gikk hun med et stort smil.

Sondre Spone

 

Sondre er hel ved! Han er vokst opp med friluftsliv og så ingen grunn til ikke å fortsette med det. Det førte til både årsstudium og bachelor innen friluftsliv. Han er også sertifisert kajakkinstruktør gjennom NPF, og padler gjerne også packraft. Sondre er glad i vinterfriluftsliv, alt fra toppturer på randonee til lange turer på vidda. Du finner han gjerne på vidda om sommeren også. Eller i høyfjellet med sikring og tau. 

Ane Hedegaard

 

Livsglede i form av en smilende danske. Du kan ikke unngå å bli glad når du treffer Ane. Hun har vært speider siden hun var liten, og padlet kajakk aktivt siden hun var 10 år. Og hun padler gjerne alt som flyter! Ane er sertifisert innen flere disipliner i NPF, og har både nordisk og alpin instruktørutdanning fra DNS. "Jo lengre, desto bedre" er Anes turmotto. For øvrig trives hun veldig godt med toppturer, klatring og vinterfriluftsliv. Pulkturer er tipp topp tommel opp! 

Ane er også veldig glad i å ha med barn og unge på tur, og å kunne dele gleden ved å være på tur med andre. Til vanlig jobber hun som sykepleier på barnemedisinsk avdeling på Rikshospitalet, men for tiden er hun å finne som sykepleier på østkysten av Grønland.

309887882_408571741441860_8120254049492321377_n_edited.jpg
Steinar Lauritzen

 

Hvis du vil treffe Steinar er sjansen størst hvis du befinner deg i Jotunheimen. Selv om han er lommekjent både på Hardangervidda og i Rondane, så er det Jotunheimen som ligger hans hjerte nærmest. Der guider han for Gjendesheim turisthytte både sommer og vinter, og han er områdekontakt i Vest-Jotunheimen for DNT Oslo.

 

Steinar er utdannet spesialpedagog og har over 30 års erfaring med mennesker på tur. Det merker du!  Utdanner turledere for DNT på alle nivå og er NPF-kajakkinstruktør. Han padler også gjerne kano og packraft. Trives like godt på fjellski som toppturski. Full fart hele året altså!

2022-10-09 kristine selbervik lund_edited_edited.jpg
Kristine Selbervik Lund

 

Kristine er ei turglad jente som har vokst opp med Kongsbergs grønne skoger som nærmeste nabo.  Etter noen år bosatt på Sunnmøre har fjord og bratte tinder satt sine spor hos kongsbergjenta. Hun er utdannet naturguide og studerer nå økologi og naturforvaltning ved NMBU. Kristine har en forkjærlighet og fasinasjon for mangfoldet i naturen, og sitter inne med mye kunnskap om stort og smått som man møter ute på tur. Den allsidige jenta finner du på fritiden utendørs – sommer som vinter – på fjelltur, i klatreveggen eller på ski. Hun er NPF-sertifisert aktivitetsleder i havkajakk og tilbringer store deler av sommeren på vannet som kajakkguide. 

Kristina Antal.jpg
Kristina Antal

 

Kristina er ei knakende bra jente! Hun er utdannet adjunkt og har en bachelor i Friluftsliv fra Norges Idrettshøgskole. Hun har lang erfaring med å lede en rekke aktiviteter for både store og små, blant annet som tur- og packraftguide og timelærer i friluftsliv ved NIH. Kristina er sertifisert Aktivitetsleder gjennom Norges Padleforbund i både havkajakk og «Livredning Ute» og har jobbet som kajakkinstruktør siden 2018. Fritiden tilbringer hun også helst utendørs, gjerne på sjøen, i klatreveggen eller med fjellstøvlene eller ski på beina. På tur eller kurs med Kristina kan du alltid forvente et entusiastisk smil og gode pedagogiske tilnærminger.

Turbo og Frida_edited.jpg
Frida Sveen

 

Spør du Frida, får du alltid et JA. Tilnavnet Frida Fryktløs har hun fått ved at hun kaster seg ut i alle mulige små og store eventyr; alt fra hengekøye i hagen til ukesekspedisjoner på tvers av landegrenser og padle-ekspedisjoner. Ingenting får passere uprøvd. Hun har sovet utendørs 6 måneder i strekk og drar like gjerne på tur alene som sammen med venner og familie.

Frida er blant annet NPF-sertifisert kajakkinstruktør, NKF-sertifisert klatreinstruktør (inne) og NPF livredningsinstruktør. Hun er også aktiv i DNT, særlig med barneaktiviteter, og som kursholder.

I tillegg til gode opplevelser er hun opptatt av bærekraft. Gjenbruk og reparasjon er viktig; bestemors sovepose fra 70-tallet eller mors glemte sitteplate. Å klare deg med det en har er bare enda en utfordring som gjør opplevelsen enda litt bedre.

bottom of page