INSTRUKTØRER

Fjellboms har et stort nettverk av friluftslivsfolk med høy kompetanse og lang erfaring. Ved større arrangementer eller spesielle aktiviteter benyttes disse av Fjellboms.
20180212_152030.jpg
Kjell Jonsson
 

Selve Fjellbomsen er Kjell Jonsson; grunnlegger av firmaet og lidenskapelig turmann. Oppvokst i Molde, omgitt av fjord og fjell, fikk han tidlig interessen for friluftsliv. Han studerte friluftslivsfag før han startet i Forsvaret, hvor han ble i 17 år. Der fikk han bred erfaring fra inn- og utland, blant annet fire fantastiske år i Finnmark og flere år i de afghanske fjellene. I 2015 bestemte han seg for å satse på det han liker best av alt; være ute i naturen og dele sine naturopplevelser og kunnskap med andre.

 

Kjell er mye på tur; i fjellene, på vidda, i skogen og på sjøen. Fra Jotunheimen til Finnmarksvidda, fra Oslofjorden til Rondane og Breheimen. Hvis han ikke er opptatt med en jobbrelatert tur så drar han på tur med venner eller alene med hunden sin Kayuh. Han er instruktør i en rekke disipliner, blant annet innen kajakk, turledelse og survival. Noe av det han ivrer mest for er å utdanne turledere da han får utnyttet alle sine kunnskaper om natur, sikkerhet, ledelse og gruppedynamikk.

Det aller viktigste for Kjell på tur er kos. Han er derfor lidenskapelig opptatt av å lage god mat, ta seg tid til å nyte utsikten og se det vakre i de små tingene. Men han liker også å pushe seg til det ytterste, og gir også deg en utfordring hvis du ønsker.

Peter Mikosch-Warren
 

Svenske, med base i Oslo og bakgrunn fra de svenske spesialstyrkene. Sykepleier på Ullevål Sykehus, med bred kompetanse innen akuttmedisin. Driver med kompetanseheving av ansatte på Ullevål, og jobber i tillegg for et sikkerhetsfirma med forberedelse av personell som reiser til krise- og krigsområder. Skredinstruktør og turlederinstruktør i Turistforeningen, med særlig kompetanse innen overlevelse, sikkerhet og krisehåndtering. Peter er også veldig opptatt av gruppedynamikk og de mellommenneskelige forhold på tur. Meget erfaren turmann som kjennetegnes med sin sindighet og grundighet. Har en forkjærlighet for de endeløse vidder.

Stian Hovi
 

NF-sertifisert klatreinstruktør høyfjell, NF-sertifisert skredinstruktør alpint og breinstruktør, NPF-sertifisert kajakkinstruktør, DNT-sertifisert vinterturleder og generelt veldig erfaren turmann. Og som om ikke dette var nok så har han også alltid et glimt i øyet! Tross flere år i Oslo-gryta er det i fjellene denne trivelige valdreskaren hører hjemme. Stian har en forkjærlighet for det alpine, og jo mer alpint, jo bedre. Stian studerer for tiden paramedisin.

Kamilla Rust (1).jpg
20180303_145201.jpg
Ida Grindland
 

Sprudlende stavangerjente som har bosatt seg i Nordmarka. Utdannet sykepleier og friluftspedagog, og har lang erfaring innen folkehelse og helsefremmende arbeid. Tidligere DNT-hyttebestyrer og turleder, samt NPF-sertifisert kajakkinstruktør.

Ingar Narvhus
 

En svært erfaren turmann, DNT-sertifisert vinterturleder og DNT-kursinstruktør. Lang og bred erfaring innen ledelsesutdanning, og utdanner turledere i DNT. Glad i jakt og bruker mye tid med sine elgbikkjer. Ingar er lommekjent i Jotunheimen, men er også godt kjent i en rekke andre fjellområder.

Kamilla Rust
 

Kamilla er vanntett, vettug og glad i å gå! Oppvokst på Gol i Hallingdal med høgfjellet som nærmeste nabo og venn. Hun er utdannet naturguide med friluftsliv som utgangspunkt, og studerer nå naturoppsyn. Hun er også NPF-sertifisert aktivitetsleder i kajakk og utdannet vinterturleder av DNT. I tillegg har hun befalsutdanning fra Forsvaret (UB) og en master i programmering.

 

Kamilla er en erfaren vandrer og trives best på lange turer - både sommer og vinter. Hun har blant annet vandret gjennom Jotunheimen, Rondane, Skarvheimen, Dovre, Kvamskogen/Bergsdalen og Hardangervidda, og sover like godt i snøbolig, gapahuk, hengekøye eller på svai i kano. Hun trives også veldig godt i kajakk og koser seg stort på elgjakt med elghundene sine Mille og Rex. 

Pernille Harket Bakke
 

Denne solstrålen av en turguide kan blant annet skilte med Norge på langs. DNT-sertifisert turleder som tilbringer så mye tid hun kan i marka og fjellet sammen med hundene sine. Blir du ikke i godt humør av å være på tur med Pernille blir du det aldri. La deg heller ikke lure av det uskyldige utseendet - Pernille er "bjønnsterk" og seig som få.

repost_photo.jpg
carl wern.jpg
Svein Sætre
 

"No raining - no training" og "Stop wishing - start doing" er typiske utsagn fra "Super-Svein", som bare blir enda mer motivert hvis det regner. Denne energibunten er NPF-sertifisert kajakkinstruktør, som stortrives i bølgene. Han har også lang erfaring med trening og kosthold, blant annet som TRX-instruktør for PT, gruppetrening og sportsmedisin. Svein er også veldig ivrig sykler og packraft-padler.

Carl Wernhoff

Carl elsker skikjøring og klatring over alt på jord. Han er sertifisert alpin klatreinstruktør, snart ferdig sertifisert NF-skredinstruktør og har en bachelor i Resort Management and Outdoor Adventure Leadership fra Sierra Nevada College. Denne blide svensken har mye erfaring fra fjellene i USA, Alpene og ikke minst rundt omkring i Norge. Det aller beste med tur, synes Carl, er å få dele disse fantastiske naturopplevelsene med  kurs- og turdeltagerne.

juul_edited.jpg
Frederik Emil Juul

Lege som elsker å løpe i fjellet - jo lengre, jo bedre. Han arbeider som forsker ved Rikshospitalet, og har også erfaring som fastlege i fjellbygda Skjåk og legevakt for Øvre Gudbrandsdalen. Frederik Emil er turleder i Turistforeningen, aktiv fjelløper og initiativtaker til konseptet DNT Run. Han er også en skikkelig toppturentusiast.

jakob gjerde fjellboms_edited_edited.jpg
Jakob Gjerde
 

Jakob er Fjellboms-ambassadør i Stavanger og aspirant i firmaet. Ivrig speider og friluftslivsentusiast som tross sin unge alder allerede er svært erfaren. I 2018 overnattet han 46 netter i strekk i telt...  og han er på tur nesten hver eneste helg.

David_Møller.jpg
David Møller

 

Denne blide og tankefulle karen er kursleder i DNT sin turlederutdanning, DNT vinterturleder og NPF-sertifisert kajakkinstruktør nivå 2. Han har siden 2014 vært en av turistforeningens mest engasjerte frivillige innenfor organisasjonsutvikling og turledelse. I skoleåret jobber han som linjelærer på Grønn Action ved Evje Folkehøgskole, hvor han underviser i friluftsliv, selvledelse og bærekraft. David er en morsom og uhøytidelig type, som deler åpent og byr på seg selv. Hans interesse for formidling, foto, matlaging, relasjoner, samfunn og gode opplevelser vil du som deltaker garantert få glede av!
Du kan lese mer om David her: https://folkogfriluft.no

20200721_143431_edited_edited.jpg
Maria Bratteli

 

Isklatring, brevandring, toppturer, fjelløpeturer, tinderangling, telt- og pulk-ekspedisjoner og fjellklatring er bare noe av det denne energibunten driver med. Men du finner henne gjerne også på nærtur med barn. Allsidig er bare forbokstaven!

Til daglig arbeider Maria med barn og ungdom. Hennes lange erfaring med undervisning av yngre mennesker har vist seg uvurderlig. Hun er sertifisert vinterturleder i Turistforeningen og en av initiativtagerne til konseptet DNT Run. Maria er også instruktør og kursholder innen en rekke disipliner. Blant annet er hun Norges første innendørs isklatreinstruktør!

Hans Mattis.jpg
thumbnail_IngunnTurbilde.png
elise koren_edited_edited_edited.jpg
Hans Mattis Øygarden

 

NF-sertifisert skredinstruktør alpint, hobbyklatrer, skiinstruktør gjennom DNS med lang og variert turerfaring. Glad i folk, bratte turer og kaffe.

Ingunn Furuberg

 

Denne blide jenta elsker å være ute i frisk luft. Så ofte hun kan drar hun på turer i skog og fjell, går på ski, padler og klatrer. Tidligere gikk hun et år på friluftslivlinjen til Sogndal folkehøgskole, men nå studerer hun master i kommunikasjonsteknologi i Trondheim. Det viktigste for Ingunn er å kose seg på tur, gjerne med bål og god mat.

Elise Koren

 

Utdannet lærer i kroppsøving og friluftsliv gjennom studier i Bø og Norges Idrettshøyskole. En aktiv friluftsliver som liker å utforske bredden i det naturen har å by på. Elise har gjennomgått DNTs turlederstige, er aktivitetsleder i kajakk fra NPF, sertifisert terrengsykkelinstruktør/-guide gjennom NMIG, skilærer nordisk og alpint fra DNS, og driver i skrivende stund med utdanning innen NPFs våttkortstige for kano. Hun er aktiv som turleder og instruktør i DNT, og har guidet turer i både inn og utland - til fots, i kajakk, på ski og sykkel. I tillegg har hun jobbet flere sesonger på ulike leirskoler, både ved sjøen og på fjellet. Elise er glad i å gå - så lenge det ikke er for transportens skyld! Både Jotunheimstien fra Oslo og MASSIV fra Sota Sæter til Haukeliseter gikk hun med et stort smil.