Packraft Adventures

Packraft er enkelt og veldig gøy! En superlett, oppblåsbar farkost som tåler skikkelig juling. Store og stabile nok til at man kan ta med stor sekk og dra på langtur. Så lett at man kan enkelt bære den med seg. Kan brukes på fisketurer, overnattingsturer, til lek og moro. Man kan padle alt fra små elver, der elvekajakker setter seg fast, til store stryk der man virkelig får testet ferdighetene.

Fjellboms tilbyr en rekke turer og kurs på vann og i elver i nærheten av Oslo, med ulik vanskelighetsgrad. Vi kan også tilby turer andre steder i Norge på forespørsel. Vi har både elve- og flattvannspackrafter.

Fjellboms er stolt samarbeidspartner med Kipara. Sjekk gjerne ut kipara.no for gode tilbud på packraft!

Viktig info!

På mindre vann kan personer i alle aldre padle packraft. Elv er sikkerhetsmessig mer utfordrende, og vi har derfor en aldersgrense på 18 år på de mer krevende elveturene våre, eller med skriftlig tillatelse fra foresatte.

På våre packraftturer- og kurs gjelder følgende villkår, i tillegg til de generelle villkårene:

- deltakerne plikter å etterkomme alle sikkerhetsmessige føringer fra guide/instruktør. Ved avvik fra dette kan turen avbrytes uten at refusjon gis.

- skulle skader på packraftene oppstå som et resultat av uvettig bruk, kan kunden holdes erstatningspliktig, og det gis ikke refusjon for avbrutt tur.

- deltakerne må være klar over at padling kan være en risikoaktivitet og det anbefales at deltakerne skaffer seg en forsikring som dekker dette.

Vi leier også ut packrafter! Les mer her!

Øvre Akerselva
 

Fra Maridalsvannet til Nydalen.

Vi starter der Akerselva begynner. De første partiene er rolige der elva slynger seg sakte omgitt av vegetasjon. Det  gir oss mulighet til å bli kjent med packraften og lære oss noen teknikker. Enkelte partier er godt skjermet fra den ellers hektiske hovedstaden, og noen ganger får man følelsen av å være langt avgårde i villmarka. Vi må bære de lette packraftene forbi et par ikke-forserbare fosser.

Etterhvert tar strømmen seg opp og vi får fart på packraftene. Her kommer ofte de store glisene frem. Etter den store demningen øverst i Nydalen er det et ganske krevende, men særdeles morsomt parti. Hvor store deler av dette partiet som er mulig å padle kommer an på vannføringen, da enkelte partier er for utsatte ved stor vannføring. Nede i sentrale deler av Nydalen blir elva snillere igjen, og gir oss en fin avslutning.

Tid: 3-4 timer

Pris: kr 850,- per person

Booking: på forespørsel og enkelte faste datoer

Packrafttur i Marka
 

Fjellboms tilbyr skreddersydde turer i marka, både dagsturer og overnattingsturer.

Frister det med Østmarka på langs? Eller tre-dagers klassikeren "Nordmarka på langs", fra Mylla til Skar? En dagstur med en miks av vann og elv? Rundt Oslo er turmulighetene mange.

På våre overnattingsturer kan vi stille alt dere måtte trenge av telt, soveposer, kokeutstyr og annet turutstyr, i tillegg til packraftene og annet padleutstyr. Vi legger gjerne opp en spennende turmatmeny.

Ta kontakt for et  pristilbud på overnattingstur med packraft i Oslomarka.

Tid: fra 3 timer til 4 dager

Pris: fra kr 1040,- per pers

Booking: på forespørsel

Nedre Akerselva
 

Fra Mathallen til Sørenga.

 

Dette er den mest urbane delen av elva. Vi padler forbi utesteder, kontorer, laksefiskere og folk som soler seg. Elva er lettpadlet og det er ingen skumle stryk. Vi padler under mange av de historiske broene i Oslo, og når vi kommer til Grønland forsvinner vi inn i en lang tunnel under Bussterminalen og Oslo S; et sted svært få av Oslos innbyggere har sett. I Bjørvika ser vi igjen dagens lys og padler ut til Sørenga. Hva med å avslutte turen med et reataurantbesøk eller et bad?

Tid: ca.2 timer

Pris: kr 750,- per person

Booking: på forespørsel

Vi guider også hele Akerselva, fra Maridalsvannet til Sørenga, hvis man ønsker en heldagsaktivitet. 

Tid: 7-8 timer

Pris: kr 1650,- per person

Vann og elv kombo
 

Reiser man øverst i Maridalen er det kort vei til Øyungen. Der kan man starte i rolige omgivelser på vannet, og gjerne padle ut til en av øyene.

Frister det med litt mer fart og utfordringer er elva ned til Skar stedet. Det er ei lita elv, men full av stryk og moro. Man må påregne mye inn og ut av packraften i elva da den har mange stryk som ikke er tilrådelig å padle. Vannføringen er veldig variabel, og elva kan ikke padles på lav vannstand.

Tid: 4-5 timer

Pris: kr 1000,- per person

Booking: på forspørsel

Packraftkurs
 

Ønsker du å lære teknikk? Og om sikkerhet?

Skal du padle større elver og stryk må du vite hva du driver med. Selv om packraftene er svært stødige, finnes det nok av lumske farer, selv i mindre elver. På våre kurs lærer du ulike padleteknikker, vurdering av elv og redninger.

Vær forberedt på et morsomt, men krevende kurs.

Tid: 1 eller 2 dager

Pris og booking: På forespørsel

Packraftkurs kommer i august!

Sørkedalen

En vakker, meditativ padletur nedover naturskjønne Sørkedalen.

 

Ønsker du en padletur uten utfordrende stryk? Men med vakker natur og fin padling?

Vi starter turen vår i nærheten av Sørkedalen skole. Her er det akkurat såpass bevegelse i elva at vi får litt fart. Etterhvert blir elva roligere, så vi driver behagelig nedover elva, hvor vi ser fossekall, ender og spor etter bever.

Vi ender opp på Bogstadvannet hvor vi padler fordi herskapelige Bogstad gård.

Tid: 3-4 timer

Pris: kr 750,- per person

Booking: på forespørsel

Kontakt

E-post: post@fjellboms.no

Telefon: 911 02 519

Org. nr: 918275703
Konto. nr: 9801.47.02318

© 2017 Fjellboms.no