IMG-20210508-153319-Original.jpg

Toppturhelg Jotunheimen 

21.-24.april inviterer vi til flotte skiturer ved Smørstabbsmassivet. Med utgangspunkt fra trivelige Krossbu turisthytte ligger 2000-meterstoppene klare for erobring. Har du randoski, telemarkski eller trives du best på fjellski? Dette er turen for deg!


Vi inviterer til tre dager stappet med opplevelser. Våre erfarne og lokalkjente guider tar deg trygt med til de fantastiske toppene.

Utgangspunktet vårt er Krossbu ved Sognefjellsveien. Hvordan du ønsker å bo er opp til deg selv; i telt, bobil eller booke deg inn på Krossbu med full kost og losji. Krossbu er stedet vi samles til sosialt samvær hver kveld.

Program

Det er fint om dere ankommer i løpet av torsdag kveld, slik at vi har hele fredagen til tur og moro, men det er også mulig å ankomme tidlig fredag morgen. Nøyaktig hvilke turer det legges opp til er det vær og føreforhold som bestemmer. Guidene gjør grundige vurderinger og sikkerheten har alltid førsteprioritet.

Vi legger opp til to parallelle turer hver dag. En tur som passer for deg som har 
rando-/toppturutstyr og en tur som passe for deg med fjellski.

 

Turene på randoski kan gå i terreng brattere en 30 grader. For å delta på disse turene kreves skredutstyr, og at du vet hvordan du bruker dette. Har du ikke skredutstyr (sender/mottaker, snøspade og søkestang) kan dette leies mot et tillegg i prisen (kr 500,-).

Turene på fjellski vil holde seg i terreng under 30 grader. Her trenger du ikke skredutstyr, men du må pakke vanlig sikkerhetsutstyr for en fjelltur. Skulle forholdene tillate det kan det bli aktuelt å bestige topper brattere enn 30 grader, men uten skredfare.

Med forbehold om endringer tar vi utgangspunkt i følgende plan:

Torsdag 21. april 

Vi møtes på Krossbu på kvelden for å bli litt kjent med hverandre, få informasjon om helga og gjøre klart utstyr til neste dags tur. Hvis du ankommer fredag morgen må du være klar til å starte rett på tur.

Fredag 22. april - søndag 24.april

Vi deler oss i to; en randogruppe og en fjellskigruppe. 

Alternativer for randoskiturer disse dagene kan blant annet være Store Smørstabbtind (2208m), Storebjørn (2222m), Veslebjørn (2151m), Sokse (2189m).

Alternativer for fjellskiturer disse dagene kan være Gravdalstinden (2113m), Storbreatinden (2018m), Veslbreatinden (2092m), Hurrbreatinden (2064m), Veslfjelltinden (2157m), Sokse (2189m).

Enkelte av disse turene innebærer behov for stegjern og alpinøks. Dette er inkludert i prisen.

Vel tilbake på Krossbu gjør det seg med en varm dusj. Begge gruppene møtes til sosialt samvær og kanskje noe godt å drikke.

Vi avslutter på Krossbu på ettermiddagen på søndag.

Vi krysser fingrene for fantastisk vårvær!

Informasjon


Pris

Helga koster kr 3350,- per deltaker.

Inkludert i prisen:

 • Sertifiserte guider/instruktører for alle turene.

 • Stegjern og alpinøkser om det er behov for det på den enkelte tur. Ta gjerne eget utstyr hvis du har.

 

Ikke inkludert i prisen:​

 • Transport til og fra oppmøtested.

 • Kost og losji. Vi anbefaler at du camper ved Krossbu eller selv booker deg inn på Krossbu turisthytte. Sognefjellshytta og andre alternativer finnes også i nærheten.

 • Ski- og skredutstyr.

Ønsker du å campe men mangler telt, liggeunderlag, primus, etc.? Ta kontakt med Fjellboms for et pristilbud. Vi hjelper deg gjerne med det praktiske hvis du ikke kan det fra før av.

Pakkeliste

Våren i fjellet kan by på alt fra snø og sludd til shortsvær. Vi satser selvfølgelig på knallvær, men pakk for alle eventualiteter. Husk også at selv om det er meldt fint vær så kan det være kaldere på toppene og på kveldene blir det gjerne ekstra kjølig. Mer detaljert pakkeliste sendes deltagerne i forkant av turen.

Påmelding

Send en e-post til post@fjellboms.no.

Vi trenger følgende info:

 • Navn

 • Adresse

 • E-post

 • Telefonnummer

 • Alder

 • Fjellski eller randoski

Forsikring og villkår

Du må selv sørge for at du har en reiseforsikring dekker aktivitetene. Forøvrig viser vi til våre generelle villkår som du godtar ved å melde deg på turen. Villkårene finner du her.

Turen må være betalt før turstart. Faktura sendes ut ved bestilling..

IMG-4970
IMG-4970

press to zoom
Gry Katrin Jotunheimen
Gry Katrin Jotunheimen

press to zoom
2021-03-15%20venabygd%20bilde%202_edited
2021-03-15%20venabygd%20bilde%202_edited

press to zoom
IMG-4970
IMG-4970

press to zoom
1/5