top of page
IMG-20210508-153319-Original.jpg

Toppturhelg Jotunheimen 

DESSVERRE AVLYST!

4.-7.mai 2023 inviterer vi til flotte skiturer ved Smørstabbsmassivet. Med utgangspunkt fra trivelige Krossbu turisthytte ligger 2000-meterstoppene klare for erobring. Har du randoski, telemarkski eller trives du best på fjellski? Dette er turen for deg!

Det er fint om du har tatt skredkurs, men ikke et krav for å melde seg på denne turen.


Drømmer du om å skue utover fra toppen før du kjører herlige svinger hele veien ned til hytteveggen? Men samtidig tenker at det hadde vært veldig greit om noen tok disse vriene vurderingene av skredfaren og veivalg? Vi inviterer til tre dager stappet med opplevelser. Våre erfarne og lokalkjente guider tar deg trygt med til de fantastiske toppene. 

Utgangspunktet vårt er Krossbu ved Sognefjellsveien. Hvordan du ønsker å bo er opp til deg selv; i telt, bobil eller booke deg inn på Krossbu med full kost og losji. Krossbu er stedet vi samles til sosialt samvær hver kveld.

Program

Det er fint om dere ankommer i løpet av torsdag kveld, slik at vi har hele fredagen til tur og moro, men det er også mulig å ankomme tidlig fredag morgen. Nøyaktig hvilke turer det legges opp til er det vær og føreforhold som bestemmer. Guidene gjør grundige vurderinger og sikkerheten har alltid førsteprioritet.

Hvis du ikke har eget skredutstyr får du låne dette av Fjellboms. Har du ikke gjennomført et skredkurs tidligere, og er kjent med hvordan utstyret brukes vil det bli gitt en grundig gjennomgang og trening i bruk av dette.

Med forbehold om endringer tar vi utgangspunkt i følgende plan:

Torsdag 4.mai 

Vi møtes på Krossbu på kvelden for å bli litt kjent med hverandre, få informasjon om helga og gjøre klart utstyr til neste dags tur. Hvis du ankommer fredag morgen må du være klar til å starte rett på tur.

Fredag 5.mai - søndag 7.mai

Hvis du ikke er kjent med søk og redning i skred vil dette bli gjennomgått før tur på fredag.

Alternativer for skiturer disse dagene kan være Store Smørstabbtind (2208m), Storebjørn (2222m), Veslebjørn (2151m), Sokse (2189m), 
Gravdalstinden (2113m), Storbreatinden (2018m), Veslbreatinden (2092m), Hurrbreatinden (2064m) og Veslfjelltinden (2157m).

Enkelte av disse turene innebærer behov for stegjern og alpinøks. Dette er også inkludert i prisen.

Vel tilbake på Krossbu gjør det seg med en varm dusj,  mat og avslapping. Vi møtes til sosialt samvær og kanskje noe godt å drikke. Vi avslutter på Krossbu på ettermiddagen på søndag.

Vi krysser fingrene for fantastisk vårvær!

Informasjon


Pris

Helga koster kr 3490,- per deltaker.

Inkludert i prisen:

  • Sertifiserte guider/instruktører for alle turene.

  • Lån av skredsøker (Sender/mottaker), snøspade og søkestang. Ta gjerne eget utstyr hvis du har.

  • Lån av stegjern og alpinøkser om det er behov for det på den enkelte tur.

 

Ikke inkludert i prisen:​

  • Transport til og fra oppmøtested.

  • Kost og losji. Vi anbefaler at du camper ved Krossbu eller selv booker deg inn på Krossbu turisthytte. Sognefjellshytta og andre alternativer finnes også i nærheten.

  • Ski og øvrig turutstyr

Ønsker du å campe men mangler telt, liggeunderlag, primus, etc.? Ta kontakt med Fjellboms så fikser vi det. Vi hjelper deg gjerne med det praktiske hvis du ikke kan det fra før av.

Vi tar utgangspunkt i at deltagerne kjører egne biler, men skulle du ha utfordringer med å komme deg frem med kollektivtransport, ta kontakt, så finner vi en løsning.

Pakkeliste

Våren i fjellet kan by på alt fra snø og sludd til shortsvær. Vi satser selvfølgelig på knallvær, men pakk for alle eventualiteter. Husk også at selv om det er meldt fint vær så kan det være kaldere på toppene og på kveldene blir det gjerne ekstra kjølig. Mer detaljert pakkeliste sendes deltagerne i forkant av turen.

Forsikring og vilkår

Du må selv sørge for at du har en reiseforsikring dekker aktivitetene. For øvrig viser vi til våre generelle vilkår som du godtar ved å melde deg på turen. Vilkårene finner du herTuren må være betalt før turstart. 

bottom of page