top of page
skarvheimen-13_edited.jpg

Påsketur Hardangervidda

This tour is also open for English speakers. If you would like more information, please conatct us at post@fjellboms.no.

Påsketur med telt og pulk. Seks dager rundtur fra Finse. Med det som utgangspunkt ligger alt til rette for en fantastisk vårtur i nydelig høyfjellsterreng. Dette er turen for deg som kan litt ifra før, men som synes det er hyggelig å være på tur med andre. Med erfaren guide, høykvalitets utstyr og forhåpentligvis flott vær håper vi at du blir med oss på tur 25.-30.mars 2024!

Finse er et kjent utgangspunkt for trening til polare ekspedisjoner. Vi i Fjellboms holder ekspedisjonskurs og vinterkurs der gjennom store deler av vinteren, og forholdene kan være tøffe. I slutten av mars derimot, er det vesentlig mer dagslys, og været kan være fantastisk. Uansett hvilke forhold påska måtte by på i år er vi sikre på at dette blir en opplevelse du vil huske lenge.

Dette er en tur, og ikke et kurs. Vi forutsetter derfor at du har noe erfaring med å klare deg i vinterfjellet fra tidligere. Vår guide vil selvfølgelig hjelpe deg hvis det er noe du trenger en oppfriskning på, og har helt sikkert noen triks i ermet han ønsker å dele.

Vi setter alltid sikkerheten i høysetet, og været vil derfor være styrende for hvordan ruta vår til slutt blir seende ut. Utgangspunktet vårt er å delvis følge stikket løype, men hovedsakelig bevege oss i de mest villmarkspregede delene. Er været fint kan det bli til dels lange dagsetapper, så det er en forutsetning at du er i normalt god form.

Er du usikker på om du skal melde deg på påsketur eller ekspedisjonskurs? Ta gjerne kontakt!

Se video fra våre ekspedisjonskurs her!

Program

Mandag 25.mars møtes vi på Finsehytta. Til Finse kommer du med toget fra Oslo eller Bergen. Fra togstasjonen er det ca. 400 meter å gå bort til hytta. Der har vi en kort samling før vi deler ut pulker, telt og annet utstyr. Når alle har fått pakket klart i pulk og smurt skiene, setter vi i marsj på vårt lille påskeeventyr.

 

Vi skal ikke gå så langt første dagen før vi slår leir. Det kan være fint å ha litt god tid første dagen, slik at man blir kjent med alt utstyret. Og vi skal selvfølgelig kose oss! 

De neste dagene går vi sørover. Hvor langt vi kommer vil være avhengig av været, men vi satser på å nå toppen av Store Skrekken, som er plassert i de mest sentrale delene av Hardangervidda. Vi tilbringer alle nettene i telt, men hvis det er ønskelig har vi muligheten til å stoppe innom en eller flere av turisthyttene for en liten pause i løpet av turen.

I utgangspunktet legger vi opp til at to og to personer deler telt (3- eller 4-mannstelt). Det er først og fremst fordi det er praktisk når man driver med telt i høyfjellet på vinteren, men det er også veldig trivelig. Fullt mulig å være tre personer også (4-mannstelt) hvis ønskelig. Foretrekker du å ligge i telt alene er det mulighet for det, men si ifra i god tid før turen.

Ønsker du å benytte eget utstyr (pulk/telt) må du gjerne gjøre det, men vi ønsker en dialog i forkant av kurset, så vi vet at utstyret er godt nok for eventuelt uvær. Prisen for turen være den samme selv om du benytter eget utstyr.

Vi legger opp til en rundtur, og vi ankommer Finsehytta lørdag 30.mars. 

Kanskje ønsker du å ta noen dager på Finsehytta i forkant eller etter turen vår. Det anbefales!

Hva inkluderer turen?

Turen inkluderer erfaren, lokalkjent og sertifisert guide fra Fjellboms.

Bruk av ekspedisjonstelt (Barents Outdoor), inkludert snøplugger, snøbørster, etc.

Høykvalitets pulker (Fjellpulken/Acapulka) og arctic bedding.

Bensinbrennere/gassbrennere inkludert fuel/gass.

Kokekar og annet nødvendig fellesutstyr.

Vi stiller også med satellittsendere og annet sikkerhetsutstyr.

Kurset inkluderer ikke reise til/fra Finse.

Mat og drikke må du selv ta med deg. Vi gir deg gjerne gode tips i forkant hvis du er usikker på hva du skal ta med deg. Det er også fint å ta med litt snacks/nøtter/sjokolade til å fylle på mellom måltidene.

Du må selv stille med fjellski, sovepose, liggeunderlag og bekledning som kreves i vinterfjellet.

Krav til deltagere og utstyr

Deltakerne må være i normalt god form og ha grunnleggende skierfaring. I tillegg, av sikkerhetsgrunner, må deltagerne sørge for å pakke i henhold til pakkelista. Se pakkelista herDette inkluderer blant annet fjellski og vintersovepose. Ved avvik fra pakkelisten kan deltagerne nektes å delta på turen av sikkerhetsgrunner. Vi vil derfor i størst mulig grad være behjelpelig med å sørge for at alle deltagerne har nødvendig utstyr i forkant av turen. Noe utstyr, slik som snøspade og vindsekk, kan lånes vederlagsfritt. Annet utstyr, slik som vintersovepose og liggeunderlag, kan leies av Fjellboms mot et pristillegg. Er det andre ting du mangler, ta kontakt, så ser vi hva vi kan få til.

Dagsetapper og destinasjoner vil tilpasses værforholdene og gruppas sammensetning etter guidens fortløpende sikkerhetsvurderinger.

Skulle du ønske å investere i eget utstyr anbefaler vi våre samarbeidspartner Barents Outdoor (telt), Halite (vanntette bager) og Reindyrka Norge (reinsdyrskinn).

Transport

Til Finse kommer du deg kun med tog (Bergensbanen). Billetter bestiller du hos vy.no.

 

Oppmøte: Mandag 25.mars kl 1700, Finsehytta.

Avslutning: Lørdag 30.mars kl 1700, Finsehytta.

NB! Tidene blir justert til å korrespondere med tog til/fra Finse straks rutetidene foreligger.

 

Pris

Kr 3.990,-.

Betales ved påmelding på nett. Har du behov for utsatt betalingsfrist, ta kontakt med post@fjellboms.no.

Ved å melde deg på godtar du våre vilkår. Les mer om våre vilkår her.

Vi håper vi sees på påsketur!

Spørsmål angående turen eller andre kurs – kontakt post@fjellboms.no

bottom of page