top of page
20200905_143447_edited.jpg

Løpecamp Hardangervidda

Fjelløpecamp i høyfjellsterreng 19.-21.august 2022

 

"Å løpe fra hytte til hytte i fjellet er utrolig herlig!" Det sier i alle fall de som har deltatt på våre tidligere løpeturer. Vi tror dem! I august kan du bli med oss på nye fjelleventyr med den flotte Halne fjellstugu på Hardangervidda som utgangspunkt. Bli med oss på tre dager løping i fjellet!

 

Med base på Halne løper vi med lett oppakning i det særdeles løpevennlige terrenget på Hardangervidda. Her finner vi skikkelige flytstier med utsikt over endeløse vidder, til Hardangerjøkulen, Hallingskarvet, Hårteigen og imponerende Vøringsfossen. Tilbake på fjellstugu venter varm dusj, deilige middager og fyr på peisen. Også fyrer vi opp badstuflåta!

Inkludert i prisen er også all bil- og båttransport i forbindelse med løpeetappene.

Dagsprogram

Fredag 19.august

Haugastøl - Halne, ca 20 km, løpetid 3-4 timer

Oppmøte ved Haugastøl togstasjon kl 15:07 (tog fra Oslo og Bergen). Her samles vi for informasjon og klargjøring før vi løper første etappe. Bagasjen får du fraktet opp til Halne fjellstugu. Ankommer du med bil er det mulig å parkere her. Ønsker du å hente bilen din senere så ordner vi skyss fra Halne til Haugastøl.

Etter en halvbratt start går etappen i jevnt, slakt stigende terreng med flott utsikt utover vidda og mot Hallingskarvet.

Vel framme, og etter en velfortjent middag, benytter vi kvelden til felles samling for å bli bedre kjent, evaluere dagens etappe samt informasjon om resten av helgen.

For de som ikke har mulighet til å treffes så tidlig er det også mulig å stå over dagens etappe og kjøre direkte til Halne og treffe de andre til middag.

Lørdag 20. august

Halne - Vøringsfossen ca 33 km, alternativt ca 20 km til Krossdalen, løpetid 5-6 timer

Etter en god frokost venter en lang og herlig løpetur. Første etappe er 14 km flytsti nordvestover fra Halne og forbi Heimsta Olavsbuvatnet. Deretter inn på rødmerket sti mot Kjeldebu. Terrenget er relativt flatt, vannene idylliske og fjell på alle kanter. På den selvbetjente DNT-hytta Kjeldebu blir det en lengre stopp for å spise lunsj.

Herfra har vi mulighet til å dele gruppen i to. De som ønsker en kortere etappe kan være med og løpe rett sørover og ned Krossdalen. Dette er ca 6 km. Turen vil da bli på ca 20 km sammenlagt. Dere blir transportert tilbake til Halne.

De som kjenner at de har mer energi i bena setter kursen videre vestover forbi Sysenvannet. Etter et stikryss tre kilometer fra Kjeldebu går stien bratt oppover, over Storaberget, før terrenget flater ut og vi kan øke farten mot og forbi Hallingspranget. Nå nærmer vi oss Vestlandet og stien går over til nedoverbakker. Først mot Gryteskarsete og deretter langs elva Isdølo. Vi avslutter turen med den spektakulære brua over Vøringsfossen. Her kan vi klappe oss på skulderen for vel gjennomført langtur! Og kanskje en selfie?

Fra Vøringsfossen blir vi kjørt tilbake til Halne med minibuss. På fjellstugu venter oppvarmet badstuflåte. Skulle det bli for varmt kan du ta et forfriskende bad i det klare fjellvannet. Kvelden avsluttes med tre-retters middag på Halne. 

 

Søndag 21. august

Sleipa - Lappsteinen/Halne, ca 20 km, løpetid 3-4 timer, eller 32 km, løpetid 5-6 timer

Helgens siste dag kan en velge mellom to distansealternativer på henholdsvis to eller tre mil. Begge alternativene starter dagen med båttransport over Halnefjorden til demningen ved Sleipa. Herifra løper vi mot den hyggelige turisthytta Heinseter (ca 6 km). Derfra endres kursen mot nord og vest langs flytstier til Lappsteinen, og hovedveien mellom Halne og Haugastøl. Den korte distansen avsluttes her mens de som ønsker den lange distansen fortsetter tilbake til Halne via Fagerheim og Krækkja turisthytte.

For deltakere som ønsker å ta toget hjem igjen organiserer vi transport av deltaker og bagasje tilbake til Haugastøl stasjon. Her går det tog til Oslo klokken Kl. 14:59 og tog til Bergen kl 15:50 (kun aktuelt for kort distanse), og 18:45 til Oslo og kl 19.31 til Bergen.


Nivå

Med forbehold om endringer i program og rute. 

Løpetidene i programmet er inkludert pauser. Tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på 8-10 min/km (= 6–7,5 km/t). Hastigheten er ikke medregnet pauser og påvirkes av vær- og føreforhold, mm.

Denne løpecampen egner seg best for deg som har noe løpserfaring fra tidligere.

Løpeguider

Guide på denne turen er Frederik Emil Juul. Han har mye erfaring fra fjelløping og svarer villig på det du måtte lure på om pakking av løpesekk, teiping av ankler, turtips og mye annet. Les mer om guidene her.

 

Vi gleder oss til å løpe sammen med dere!

 

Pris

Per person kr 4400,-

Faktura sendes ut ved påmelding.

Inkludert i prisen:

 • Tre dager løpetur med guide; fredag, lørdag og søndag

 • Full kost og losji (fredag middag til søndag lønsj)

 • Bagasje- og persontransport mellom Haugastøl og Halne

 • Transport fra Vøringsfossen lørdag

 • Båttransport over Halnefjorden

 • Badstuflåte

 • Sertifiserte og lokalkjente løpeguider. De ivaretar navigasjon og sikkerheten, og har blant annet med seg satellittsender

Ikke inkludert i prisen:

 • Transport til/fra Haugastøl, eventuelt Halne fjellstugu

 • Annen drikke til middagene enn vann

 • Øvrig snacks og drikke

 • Massasje på Halne fjellstugu (tilgjengelig mot tillegg)

Prisen inkluderer overnatting i 4-6-sengsrom. Pakken inneholder 3-retters middag fredag og lørdag, frokost lørdag og søndag, samt niste lørdag og søndag.

Pakkeliste

Sjekk pakkelisten her. 

Reise

Med bil:

Fra Oslo: Kjør retning Hønefoss og deretter Rv7 forbi Gol og Geilo. Etter ca 3,5 timer ankommer du Haugastøl stasjon. Fortsetter du i ca to mil ankommer du Halne fjellstugu som ligger rett ved Rv7.

Fra Bergen: Følg E16 til Voss, og deretter Rv7 forbi Eidfjord. Etter drøye tre timer ankommer du Halne fjellstugu. Fortsetter du i retning Geilo ankommer du Haugastøl stasjon, ca 3,5 timer fra Bergen.

Kollektivt:

Tog til Haugastøl. Vær obs på at ikke alle avganger på Bergensbanen stopper på Haugastøl stasjon. Nærmeste stasjon er da Ustaoset. Gi beskjed hvis du kommer med tidligere eller senere tog, så prøver vi å ordne henting.

Ønsker du å samkjøre eller reise kollektivt sammen med andre, gi beskjed så prøver vi å koordinere.

Påmelding

Send en e-post til post@fjellboms.no. Vi trenger følgende informasjon:

 • Navn

 • Adresse

 • Telefonnummer

 • E-post

 • Kjønn

 • Alder

 

Si gjerne ifra hvis du har noen allergier, sykdommer eller andre behov som du tenker at vi bør vite om, spesielt med tanke på matservering.

Vi setter pris på om du kan skrive kort om ditt nivå og/eller løpeerfaring.

Villkår

Ved påmelding godtar du våre generelle villkår.

Guider

Turlederne på denne turen er Frederik Emil og Maria. De har etter hvert lang og bred erfaring med fjelløping, og deler villig av sin kunnskap. Les mer om dem her!

Lurer du på om dette er noe for deg? Trenger du gode tips i forkant? Eller lurer du på spesifikke ting vedrørende løpeturene? Send oss en e-post så setter vi deg i direkte kontakt med en av guidene våre!

bottom of page