top of page
IMG_8668_edited.jpg

Introkurs Packraft

Absolutt alle burde lære seg grunnleggende redning med packraft, enten du skal krysse Nordkalotten eller bare padle litt rundt hytta! Camp Villmark og Fjellboms inviterer deg til introkurs 28.juni, i Akerselva på Frysja i Oslo.

Packraft er en fantastisk måte å oppleve naturen på, og veldig gøy! Interessen har økt voldsomt de siste årene, og egenskapene til en packraft gjør at du umiddelbart opplever mestring. Selv om packrafter er svært stabile kan de velte. På større innsjøer kan vind og bølger bli en skikkelig utfordring. Og kalde fjellvann gjør det ikke tryggere.

Dessverre skjer det ulykker med packraft, og ikke bare med dem som padler heftige elver. Heldigvis har vi vært forskånet for dødsulykker med packraft i Norge, men det omkommer padlere også i Norge hvert år; i kano, hav- eller elvekajakk. Med litt kunnskap og øving kan vi forhåpentligvis bidra til at nullvisjonen nås.

 

I den første bolken av kurset lærer du grunnleggende padleteknikker og litt om krav til utstyr og bekledning. I den andre delen er fokuset på sikkerhet. Vi vil øve på både egenredning og kameratredning, samt snakke om hvilket utstyr man bør ha med seg, og hva som påvirker risikoen ved padling på åpne vann og i elver. Vi vil også komme inn på temaene hypotermi og drukning.

NB! Planlegger du å padle i mer utfordrende elver (white water), anbefaler vi at du melder deg på et to dagers grunnkurs.

Kurset vil bli avholdt ved Frysjadammen på Kjelsås i Oslo kl 18:00-20:00 onsdag 28.juni 2023.

Ta med tøy etter værforholdene, da all undervisning foregår utendørs. Ta også med klær til å bade i, da vi skal øve redninger. Det er varmt i vannet nå, så badetøy går fint, men for best treningsutbytte anbefaler vi at du bader i det antrekket du mest sannsynlig kommer til å padle tur i.

Ta gjerne med din egen packraft/åre/padlevest hvis du ønsker, men vi stiller utstyr til alle som ønsker det.

Varighet: ca. 2 timer
Alder: 18 år, deltagere under 18 år må være i følge med foresatt 
Krav til deltakelse: Svømmedyktig

 

Pris

Kun kr 200,-

Prisen inkluderer lån av packraft, padleåre, padlevest og annet kursmateriell, og undervisning av NPF-sertifiserte packraftinstruktører.

Ved deltagelse på hele kurset (2-3 timer) kvalifiserer du til Padleforbundets Våttkort med oblat for Introkurs Packraft. Har du selve Våttkortet fra tidligere kurs i NPF-regi får du oblatet gratis. Er dette ditt første kurs med Våttkort koster det kr 150,- i adm.gebyr til NPF for førstegangsregistrering. Dette er ikke obligatorisk, og kun hvis du ønsker Våttkort.

 

Forsikring og vilkår

Du må selv sørge for at du har en reiseforsikring dekker aktivitetene. For øvrig viser vi til våre generelle vilkår som du godtar ved å melde deg på turen. Vilkårene finner du herTuren betales ved påmelding.

bottom of page