top of page
2020-10-18 12.40.02.jpg

Brekurs for klatrere

Jotunheimen er kjent for sine mange flotte isbreer - og klatreruter. Drømmer du om å bestige spektakulære topper, men kommer deg ikke dit fordi det ligger en bre imellom? Dette er et intensivkurs på bre for deg som har klatreerfaring!

Du vil i løpet av kurset lære deg grunnleggende stegjernsteknikk, øksebruk, taulagsrutiner, eller å bevege seg uten tau, og selvfølgelig redninger både på blåis og på snødekt bre. NF-sertifiserte breinstruktører fra Fjellboms sørger for et trygt og lærerikt kurs, og du får låne topp moderne utstyr.

Dette kurset forutsetter at du har klatreerfaring fra tidligere (kan klatre på naturlige sikringer) og er godt kjent med klatresele, klatreknuter og tausikring. Du bør også være fjellvant, altså har erfaring med turer i høyfjellet. Isøks, stegjern, hjelm, etc får du låne på kurset, men ta gjerne med eget utstyr hvis du har. Husk også å kle deg godt, da det kan være både kaldt og vått, selv midt på sommeren. Men helt fantastisk er det likevel!

 

Dagsprogram

Dag 1
Vi møtes på Krossbu kl 1500. Etter en presentasjon av kurset tar vi en gjennomgang av en del breteori, blant annet hvordan vi kan lese breen og hvor vi kan forvente bresprekker. Deretter justerer vi utstyr og etablerer leir. Vi lager middag på primus, eventuelt om du ønsker å kjøpe middag på Krossbu, før vi avslutter dagen med en miks av teori og praktiske øvelser.

Dag 2
Etter en god frokost i teltet gjør vi oss klare for å tilbringe dagen på isen. Vi går på lettgått sti inn til Bøverbreen. Første del av dagen går med til å lære riktig stegjernsteknikk, øksebruk og hvordan man beveger seg trygt på breen. Vi beveger oss deretter i taulag oppover i brefallet, og det er stadig nytt å lære, blant annet korrekt bruk av isskruer. Lunsj spiser vi på breen. Siste del av dagen går med til å øve redninger fra bresprekk. Vi øver også på overgangen mellom bre og klatring på fast fjell.

Dag 3
En ny dag på breen venter på oss. Vi fortsetter å øve på teknikkene vi har lært de foregående dagene, men dreier fokuset over fra blåis til snødekt bre. Vi skal også lære kameratredning på snødekt bre og utglidning på snøfelt. Vi avslutter kurset på ettermiddagen.

Pris
Per person kr 3.290,-
Turen belastes kredittkort ved påmelding.

 

Inkludert i prisen:​​

  • Instruksjon av NF-sertifisert breinstruktør

  • Lån av alt nødvendig bre- og klatreutstyr: stegjern, isøks, isskruer, hjelm, sele, etc., men vi oppfordrer til å benytte eget utstyr hvis du har.

   
Ikke inkludert i prisen:​

  • Transport til/fra Krossbu.

  • Kost og losji, men hvis du trenger å leie telt, liggeunderlag, primus, etc. kan vi være behjelpelige.

  • Du må selv stille med sko og bekledning som er egnet for bre.

   
Pakkeliste
Pakkeliste finner du her! 

I tillegg til denne generelle pakkelisten for brekurs oppfordrer vi til at du tar med eget utstyr for klatring.

Reise

Kollektivt:
Til Krossbu kommer man seg med buss fra Otta/Lom.
Bil:
Kommer man på E6 tar man av ved Otta og kjører til Lom. Derfra videre på Sognefjellsvegen frem til Krossbu.

Påmelding

Meld deg på 4.-6.august her!

​Vilkår
Ved å melde deg på kurset godtar du Fjellboms' vilkår. Les mer om vilkårene her.

Lurer du på om dette er noe for deg? Trenger du gode tips i forkant? Eller lurer du på spesifikke ting vedrørende kursene? Send oss en e-post eller ring oss

bottom of page