top of page
20210917_133649.jpg

Familieventyr i Jotunheimen

Hva er det beste med tur? Overnatting i telt? Middag og dessert på bål? Oppdagelsesferd i nærområdet eller å sjekke fiskelykken? Eller er du den som liker mer action? Hva med å padle packraft nedover elven? Eller skulle vi rett og slett rangla på en 2000-meterstopp? 1.-4.august 2022 kan dere bli med Fjellboms på familieeventyr i Jotunheimen! Disse aktive dagene passer for dere med barn i alderen 10-14 år.

Vi inviterer til fire dager stappet med moro. En dag med morsomme aktiviteter, en dag med topptur og en dag i elva. Fjellboms stiller med dyktige guider og alt du trenger av utstyr. Dere trenger ingen spesielle ferdigheter for å melde dere på, men må like å være i fjellet og å ha det gøy.

Utgangspunktet vårt er Leirvassbu i Jotunheimen. Hvordan dere ønsker å bo er opp til dere selv; i telt, bobil eller booke deg inn på Leirvassbu med full kost og losji. Vi tar med store basecamp telt hvor vi samles til sosialt samvær hver kveld.

Program

Hvilke dager som inneholder hvilke aktiviteter styres av været, vannføringen i elvene og om antall påmeldte gjør at vi må dele i flere grupper. Med forbehold om endringer tar vi utgangspunkt i følgende plan:

Mandag 1.august 

Vi møtes på ettermiddagen og ønsker velkommen. Her blir vi bedre kjent med hverandre, lærer oss navn og får informasjon om de kommende dagene. Det vil bli leker og aktiviteter for barna ute og bålkos.

Tirsdag 2.august

Dette er den store toppturdagen! Kyrkja på 2032m er signaturfjellet i denne delen av Jotunheimen på grunn av sin kirkespirlignende topp. Den rager majestetisk oppe i skyene og skiller seg ut! Det er 8,5 km tur retur Leirvassbu så det er ikke en lang tur. Størsteparten av turen går i ulendt terreng og i blokkhav så selv om lengden er kort kan turen være litt krevende. Det er bratt opp det siste stykke til toppen så her må vi også bruke hendene og holde oss fast. Denne toppen passer ikke for de med høydeskrekk. Når det er sagt så er det gode hyller og stå på og de fleste kommer seg helt greit opp og ned. Kyrkja ligger omkranset av høye topper på alle kantar, men på grunn av sin frittliggende plassering får du formidabel utsikt i 360 graders omkrets. I nord har du et fjellområdet med Galdhøpiggen, litt lenger vest har vi Smørstabbtindane med Storebjørn, mot øst ser vi Memurutindane og i nordøst finner vi Glittertinden.

Onsdag 3.august

Torsdag er packraftdag! Hvilken elv vi padler kommer an på vannføringen i de ulike elvene. En av fordelene med packraft er at vi kan padle relativt små elver, og vi behøver ikke å reise langt før vi finner noe som er moro. Vi kommer til å padle partier med litt fart, men vi holder oss unna de mer krevende partiene da denne turen er beregnet for førstegangspackraftere og barn. Packraftene er stabile og de fleste opplever umiddelbar mestring.

Det er tidlig på sommeren og vannet i elvene er fremdeles kaldt. Det er delvis brevann som renner der vi padler, så det er viktig at vi har på oss tilstrekkelig med bekledning. Du kommer til å bli våt, og derfor bør man benytte våtdrakt. Har du ikke egen så får du låne våtdrakt av Fjellboms. Gode våtdrakter med ull under gjør at du ikke kommer til å bli kald.

Etter tur og lek i elva gjør det seg godt med en varm dusj og noe snacks tilbake i camp. 

Torsdag 4. august

Denne dagen blir det aktiviteter rundt camp, mulighet for en kortere fjelltur og/eller padling i Leirvatnet for de som ønsker det. Vi avslutter eventyrdagene etter lunsj ca kl 14.30.

Informasjon

Alder

Denne turen egner seg for barn i aldersgruppen 10-14 år. Det er likevel mulig å melde seg på med barn yngre/eldre enn dette. Når det gjelder yngre søsken så det kan være toppturen blir for krevende - dette kommer jo ann på hvor turvant ditt barn er. Med tanke på elvepadlingen så er det heller ikke sikkert de kan være med - elvepadling krever en viss størrelse, muskelkraft og motorikk.

Pris

Eventyrdager koster: 

 • En voksen + ett barn: kr 2100,-

 • En voksen + to barn: kr 3150,-

 • To voksne + ett barn: kr 3150,-

 • To voksne + to barn (må være i familie): kr 4200,-

 • To voksne + tre barn (må være i familie): kr 4900,-

​Faller dere utenfor disse kategoriene så ta kontakt for egen pris.

 

Inkludert i prisen:

 • Sertifiserte guider/instruktører for alle aktivitetene.

 • Lån av høykvalitets packraft, padleårer, padlevester og padlehjelmer. Vi stiller med våtdrakt og padlesko.

 

Ikke inkludert i prisen:​

 • Transport til og fra oppmøtested.

 • Kost og losji. Vi anbefaler at du camper ved Leirvassbu eller selv booker dere inn på Leirvassbu turisthytte. 

Ønsker du å campe men mangler telt, liggeunderlag, primus, etc.? Ta kontakt med Fjellboms for et pristilbud. Vi hjelper deg gjerne med det praktiske hvis dere ikke kan det fra før av. Vi har også større familietelt til leie til de som ønsker det, samt feltsenger om man ønsker oppgradert komfort.

Pakkeliste

Sommer i fjellet kan by på alt fra sludd til shortsvær. Vi satser selvfølgelig på knallvær, men pakk for alle eventualiteter. Husk også at selv om det er meldt fint vær så kan det være kaldere på toppene og på kveldene blir det gjerne ekstra kjølig. Mer detaljert pakkeliste sendes dere i forkant av turen.

Påmelding

Send en e-post til post@fjellboms.no.

Vi trenger følgende info:

 • Navn på alle deltakerne

 • Adresse

 • E-post

 • Telefonnummer

 • Alder på barna

 • Omtrent størrelse kropp, sko og hode med tanke på våtdrakt, padlevest, padlesko og padlehjelm.

Forsikring og villkår

Du må selv sørge for at du har en reiseforsikring dekker aktivitetene. Forøvrig viser vi til våre generelle villkår som du godtar ved å melde deg på turen. Villkårene finner du her. Vi setter alltid sikkerheten i høysetet, så enkelte av aktivitetene kan bli kansellert eller endret hvis forholdene krever det.

Turen må være betalt før turstart. Faktura sendes ut ved bestilling.

Covid-19 informasjon

Vi følger Statens retningslinjer for alle våre aktiviteter, noe som medfører at retningslinjer for turen kan endres på kort varsel. Vi har alltid hatt et stort fokus på smittevern og hygiene på våre turer, men har sett oss nødt til å innføre ytterligere noen tiltak, blant annet desifisering av alt utstyr mellom hver tur. Du skal føle deg trygg på tur med Fjellboms!

Skulle turen bli avlyst av smittevernhensyn vil dere få hele påmeldingsavgiften refundert.

bottom of page