top of page
20200828_144611.jpg

Eventyr i Jotunheimen

Hadde det vært mest gøy å leke seg på bre? Eller padle packraft? Eller skulle vi rett og slett rangla på en 2000-meterstopp? Hvorfor velge når du kan få alt på ei helg?

7.-10.september 2023 kan du bli med Fjellboms på eventyr i Jotunheimen!


Vi inviterer til tre hele dager stappet med moro. En dag på bre, en dag med topptur og en dag i elva. Fjellboms stiller med dyktige guider og alt du trenger av utstyr. Du trenger ingen spesielle ferdigheter for å melde deg på, men må like å være i fjellet og å utfordre deg selv.

Utgangspunktet vårt er Krossbu ved Sognefjellsveien. Hvordan du ønsker å bo er opp til deg selv; i telt, bobil eller booke deg inn på Krossbu med full kost og losji. Krossbu er stedet vi samles til sosialt samvær hver kveld.

Program

Det er fint om dere ankommer i løpet av torsdag kveld, slik at vi har hele fredagen til tur og moro, men det er også mulig å ankomme i løpet av fredag morgen. Hvilke dager som inneholder hvilke aktiviteter styres av været, og om antall påmeldte gjør at vi må dele i flere grupper.

Med forbehold om endringer tar vi utgangspunkt i følgende plan:

Torsdag 7.september

Vi møtes på kvelden for å bli litt kjent med hverandre, få informasjon om helga og gjøre klart utstyr til neste dags aktivitet. Hvis du ankommer fredag morgen må du være klar til å starte rett på tur.

Fredag 8.september

Fredag er packraftdag! Vi kjører et lite stykke retning Lom. Hvilken elv vi padler kommer an på vannføringen i de ulike elvene. En av fordelene med packraft er at vi kan padle relativt små elver, og vi behøver ikke å reise langt før vi finner noe som er moro. Vi kommer til å padle partier med litt fart, men vi holder oss unna de mest krevende partiene da denne turen er beregnet for førstegangspackraftere. Packraftene er stabile og de fleste opplever umiddelbar mestring.

Selv om vi nå har hatt en lang og fin sommer så er vannet i elvene fremdeles kaldt. Det er delvis brevann som renner der vi padler, så det er viktig at vi har på oss tilstrekkelig med bekledning. Du kommer til å bli våt, derfor må man benytte tørrdrakt eller våtdrakt. Har du ikke egen så får du låne våtdrakt av Fjellboms. Gode våtdrakter med ull under gjør at du ikke kommer til å bli kald.

For å delta på elvepadlinga er det en forutsetning at du er svømmedyktig.

Etter tur og lek i elva gjør det seg godt med en varm dusj og noe godt å drikke tilbake i camp.

Lørdag 9.september

Hva er vel en helg i Jotunheimen uten en 2000-meterstopp? Selvfølgelig skal vi på topptur, og hvis været er med oss lover vi en spektakulær utsikt! Kalven (2034m) er en spennende topp som byr på brekryssing, luftige partier og gode opplevelser. For den som synes det blir i overkant spennende kan Store Smørstabbtind være et alternativ.

 

Turen til Kalven starter opp lyngkledde fjellsider før man krysser Smørstabbreen. Man følger en tidvis luftig egg videre retning Skeie. Vi tar oss ned på isen i retning Gravdalstinden og returnerer til Krossbu. Denne turen egner seg best for deg som er komfortabel med smalt og luftig.

Store Smørstabbtind (2208m) er et nydelig fjell, og turen tar oss ca åtte timer tur/retur. Det er et lite parti med lett klyving, men det er ikke eksponert, selv om enkelte kanskje synes det er litt luftig. Det er en del bratte motbakker, men når du kommer på toppen er det definitivt verdt det. Utsikten er fenomenal!

Andre fjell kan også være aktuelle, avhengig av værforholdene. Blir vi mange kan det hende at vi tilbyr to turalternativer denne dagen. Det legges også til rette for et enklere turalternativ/hviledag denne dagen.

Søndag 10.september

Bøverbreen byr på mye moro og vakre øyeblikk. For flere blir kanskje denne dagen turens høydepunkt. Etter en enkel innmarsj på cirka en time er vi ved brekanten. Her får vi en grunnleggende innføring i breteknikk; hvordan vi skal sette beina og oppføre oss på bre. Vi får på oss stegjern, hjelm og sele og binder oss inn i tauet. Så går vi oppover blåisen mot brefallet.

 

Vakre variasjoner i blått og hvitt og mange spennende formasjoner gjør det å bevege seg på bre til en helt spesiell opplevelse. Vi klyver opp og ned og rundt på blåisen og krysser noen bresprekker her og der. Hvis du har lyst til å prøve deg på isklatring så blir det også mulighet for det. Husk på å ta med fotokamera!

Vi krysser fingrene for fantastisk høstvær!

Informasjon

Pris

Helga koster kr 4.550,- per deltaker.

Inkludert i prisen:

  • Sertifiserte guider/instruktører for alle aktivitetene.

  • Lån av høykvalitets packraft, padleårer, padlevester og padlehjelmer. Vi stiller med våtdrakt/tørrdrakt, padlesko og padlehansker.

  • Lån av breutstyr (stegjern, isøks, hjelm, klatresele, etc)

 

Ikke inkludert i prisen:​

  • Transport til og fra oppmøtested

  • Kost og losji. Vi anbefaler at du camper ved Krossbu eller selv booker deg inn på Krossbu turisthytte. Sognefjellshytta og andre alternativer finnes også i nærheten.

Ønsker du å campe men mangler telt, liggeunderlag, primus, etc.? Ta kontakt med Fjellboms for et pristilbud. Vi hjelper deg gjerne med det praktiske hvis du ikke kan det fra før av.

Pakkeliste

Høsten i fjellet kan by på alt fra sludd til shortsvær. Vi satser selvfølgelig på knallvær, men pakk for alle eventualiteter. Husk også at selv om det er meldt fint vær så kan det være kaldere på toppene og på breen, og på kveldene blir det gjerne ekstra kjølig. Mer detaljert pakkeliste sendes deltagerne i forkant av turen.

Forsikring og villkår

Du må selv sørge for at du har en reiseforsikring dekker aktivitetene. Forøvrig viser vi til våre generelle villkår som du godtar ved å melde deg på turen. Villkårene finner du her.

Turen må være betalt før turstart. Faktura sendes ut ved bestilling..

bottom of page