top of page
20190415_204541.jpg

Ekspedisjonskurs Halne

Det er ikke uten grunn at polfarere helt siden pionérenes tid har brukt Hardangervidda til å trene til polferder! Med trivelige Halne fjellstugu som utgangspunkt lærer du alt du trenger å kunne for å mestre vintertelting. Vi stiller med vintertelt, pulker og dyktige instruktører; du stiller med godt humør og solkrem.

Ekspedisjonskurset går 24.-27.mars 2022. Har du lyst på en ekstra utfordring kan du i tillegg melde deg på Ekspedisjon Pluss 28.-29.mars.

Ønsker du å bli trygg på vinterfriluftsliv og telte i høyfjellet? Kanskje går du med en drøm om å krysse Hardangervidda på egenhånd med fjellski og pulk? Er du klar for å ta steget til å gå utenfor stikkede løyper? På dette kurset lærer du alt du trenger og mer til.

 

Halne fjellstugu ligger rett ved Rv7 over Hardangervidda og er et fantastisk utgangspunkt for ekspedisjonskurs. Våre instruktører har lang erfaring fra vinterfjellet, og garanterer at du vil føle mestring i løpet av dagene vi har sammen.

"Mest overrasket var jeg over at jeg aldri var kald. Jeg hadde forberedt meg selv på å fryse mye..." (tidligere deltaker ekspedisjonskurs)

Bli med på et utfordrende kurs med alt inkludert!

Og hvis du vil ha den ultimate treningen så kan du utvide med Ekspedisjon Pluss! Vi har ei deilig natt på Halne fjellstugu før vi sover den siste natta i nødbivuakk.

Program

På fjellet er det været som bestemmer. Programmet under er tentativt og endringer kan komme som en følge av værforholdene.

Torsdag 24.mars

Vi møtes på Halne fjellstugu kl 1700. Etter velkomst og litt informasjon pakker vi oss klare i pulkene og begir oss avgårde sørover i lettgått terreng. Vi skal ikke gå så langt denne dagen, da det er mye som skal læres av teltoppsett, fyring av primus og teltrutiner.

Vi får i oss en god, varm middag før vi kryper ned i soveposen og gjør oss klare for den første natta i telt.

Fredag 25.mars

Vi krysser fingrene for en vidunderlig soloppgang. Det vi i alle fall er garantert er en solid frokost. Vi pakker klart og starter på dagens etappe.

Selv om vi ikke skal gå veldig langt så blir det en lang dag. Det er mye som skal læres! Vi beveger oss hovedsakelig utenfor de merkede løypene, så vær- og føreforhold styrer mye av hvor vi legger vår andre camp. Forhåpentligvis begynner teltrutinene allerede å sitte litt, så det går raskere å komme seg inn i det lune teltet.

Tør vi å håpe på en stjernehimmel? Eller får dere utfordret dere i skikkelig snøføyke? Uansett blir nok dette en lærerik og fin kveld.

Lørdag 26.mars

Flere vil nok allerede nå begynne å føle seg som erfarne vinterteltere. Det er gjerne på dag 3 at man virkelig erfarer at all kunnskapen man har fått tidligere på kurset kommer til sin rett, og at både kropp og utstyr fungerer som det skal.

Vi kommer i løpet av dagen til Halnefjordhytta, en enkel, men koselig hytte i sørenden av Halnefjorden. Her koser vi oss med felles middag og deler erfaringene vi har fått så langt. Denne siste natta kan man velge om man ønsker å sove inne på Halnefjordhytta eller utenfor i vintertelt.

Søndag 27.mars

En god og solid frokost er selvsagt når man skal ut og trekke pulk. Vi pakker oss ned for siste gang og setter kurset nordover mot Halne fjellstugu. Det er lettgått terreng. Er vi heldige steker vårsola godt.

Fremme på Halne avslutter vi med felles lønsj. Her blir det også muligheter for dusj for den som måtte ønske det.

Ønsker du mer? I stedet for å reise hjem inviterer vi deg til å melde deg på Ekspedisjon Pluss!

Ekspedisjon Pluss program

For deg som ønsker å lære enda mer og gi deg selv real utfordring.

 

Søndag 27.mars

Etter at det ordinære ekspedisjonskurset er avsluttet ved lønsjtider er det tid for å slappe av og kose seg på fjellstugu. Hva med en vaffel eller noe godt å drikke i solveggen? Eller frister det mest med badstu og å rulle seg i snøen?

Mandag 28.mars

Etter en god natts søvn og en deilig frokost på Halne fjellstugu er vi klare, fulle av energi, til å begi oss ut på ny tur. Vi går nordover i retning Krækkja og videre mot Finse.

Vi får praktisert våre kunnskaper om både navigasjon og skred. Vi finner oss etter hvert en fin lokasjon for å grave oss ned. I natt skal vi sove i nødly. Vi skal lære å gjøre dette på en måte slik at det forhåpentligvis blir den beste natta på hele turen. Ser du etter en skikkelig utfordring og god mestring er dette natta du skal glede deg til.

Tirsdag 29.mars

På morgenen kryper vi ut av soveposene våre og glir avgårde tilbake til Halne. Her blir det mulighet for dusj før vi takker for turen.

Informasjon

Pris

Ekspedisjonskurset koster kr 5490,- per deltaker.

Ønsker du Ekspedisjon Pluss koster det kr 2990,- per deltaker i tillegg.

Ved påmelding sendes en faktura pålydende kr 500,-. Resterende beløp faktureres nærmere kursstart.

For hver påmeldte donerer vi kr 100,- til Mountain People, en veldedig organisasjon som hjelper fjellfolket i Nepal.

Inkludert i prisen:

 • Sertifiserte og erfarne instruktører

 • Lån av høykvalitets vintertelt, pulker m/drag, primus, kokekar og diverse annet utstyr

 • Drivstoff til brennere

 • Alle måltider på tur og på hyttene (turproviant, varmmat, etc.)

 • Overnatting på Halnefjordhytta

 • Dusj på Halne fjellstugu​​

Inkludert i Ekspedisjon Pluss:

 • Et døgn full kost og losji på Halne fjellstugu

 • Badstu

 • To dager ekstra kurs, inkludert all mat

Ikke inkludert i prisen:​

 • Transport til og fra oppmøtested (Halne fjellstugu)

 • Snacks, nøtter og sjokolade til mellommåltider

 • Annen drikke enn vann på Halne fjellstugu

Pakkeliste

Vinterfjellet er krevende. Av sikkerhetsgrunner, men også for egen komforts skyld, er det viktig at du følger pakkelista nøye. Pakkelista finner du her.

Har du ikke pakket i henhold til lista kan du nektes å delta på turen, uten krav på refusjon. Ta derfor kontakt med oss i forkant, så ser vi hva vi kan hjelpe med hvis du mangler noe.

Våre deltagere får også en eksklusiv rabattkode hos våre samarbeidspartnere halite.no og reindyrkanorge.no.

Påmelding

Send en e-post til post@fjellboms.no.

Vi trenger følgende info:

 • Navn

 • Adresse

 • E-post

 • Telefonnummer

 • Alder

 • Om du har noen allergier eller andre matbehov. Eventuelt andre forhold som du tenker at det er praktisk at instruktørene kjenner til.

 • Om du også ønsker å delta på Ekspedisjon Pluss

Forsikring og villkår

Du må selv sørge for at du har en reiseforsikring dekker aktivitetene. Forøvrig viser vi til våre generelle villkår som du godtar ved å melde deg på turen. Villkårene finner du her.

Turen må være betalt før turstart.

bottom of page