top of page
GOPR0270.JPG

Brevandring avansert
i Jotunheimen

Det er vakkert å gå en liten tur på bre, men kanskje er du av dem som tenker at det hadde vært mye mer moro å klyve rundt i breformasjonene enn bare å se på dem fra den flate delen av breen? Nå har du muligheten til å bli med en eksklusiv liten gruppe på heftigere breføring i Jotunheimen 4.-6.august 2023.

Dette er turen for deg som vil noe mer! Det er ikke et kurs, men første dag vil delvis går med til å lære noen grunnleggende teknikker. Skal vi kunne gå heftigere brefall må deltagerne selv aktivt ta del i sikring og lære seg ulike bevegelsesteknikker. Vi garanterer spennende opplevelser og gode fotomuligheter!

Utgangspunktet vårt er nord i Jotunheimen, men hvor og hvordan dere ønsker å bo er opp til dere selv; i telt, bobil eller booke dere inn på fjellstue eller hotell.

Program

Som alltid er det været som styrer hva dagsplanen blir, men med forbehold om endringer tar vi utgangspunkt i følgende plan:

Fredag 4.august 

Bøverbrean. Vi møtes ved Krossbu ved Sognefjellsvegen kl 09:00. Alle får utdelt breutstyr som sele, hjelm, stegjerne og øks. Innmarsj til breen er omtrent en time i lettgått terreng. Der tar vi en gjennomgang av teknikker og rutiner før vi beveger oss oppover breen. Når vi kommer opp i formasjonene i nedre brefall øver vi på ulike teknikker, slik at vi er bedre rustet for mer krevende partier.

Etter lunsj beveger vi oss videre opp til øvre brefall, der formasjonene virkelig gir oss noe å bryne oss på. Etter ei god og morsom økt i brefallet går vi av breen og returnerer til Krossbu.

Lørdag 5.august

Storjuvbrean. Lørdag er en skikkelig langdag. Dere får oppleve en bre som få andre går på. Grunnen er at innmarsjen er lang, og det er rikelig med høydemetre, men den er virkelig verdt det. Vi har Galdhøpiggen som nærmeste nabo, og omgis av andre massive fjell. Men stjernen i denne historien er selvfølgelig breen. Storjuvbrean byr på spektakulære bresprekker og formasjoner.

Selv om det er et godt stykke tilbake, så er det i alle fall stort sett nedoverbakke.

Søndag 6.august

Svellnosbrean "Eventyrisen". Trodde du at søndagen skulle bli en liten avslappingstur? Eventyrisen er godt kjent for sin dramatiske natur, og byr på spennende formasjoner fra første steg vi tar på breen. Men først må vi gjøre unna nok en krevende innmarsj. Vi kjører opp til Spiterstuelen. Derfra bruker vi omtrent to timer på å komme oss opp til brekanten. Vær forberedt på høydemeter.

Eventyrisen er den perfekte avslutningen på våre tre eventurlige dager på breene.

Informasjon

Alder

Denne turen egner seg best for voksne. For å delta på denne turen må du være minimum 16 år. Er du under 18 år må du ha samtykke fra foresatte for å delta.

Krav til deltagerne

Du trenger ingen spesielle forkunnskaper for å delta. Du må være i normalt god form, og innstilt på lange og krevende dagsetapper.

Pris

Kr 3.490,- per deltager.

Inkludert i prisen:

  • Sertifiserte guider/instruktører. Vi stiller også med satelittnødsender, førstehjelp og redningsutstyr.

  • Lån av sele, hjelm, stegjern, isøks og annet nødvendig breutstyr.

 

Ikke inkludert i prisen:​

  • Transport til og fra oppmøtested.

  • Kost og losji. Vi anbefaler at du bor på Krossbu, Sognefjellshytta, Leirvassbu eller Røisheim, eller camper i nærheten av noen av disse stedene.

Ønsker du å campe men mangler telt, liggeunderlag, primus, etc.? Ta kontakt med Fjellboms for et pristilbud. Vi hjelper deg gjerne med det praktiske hvis dere ikke kan det fra før av.

Pakkeliste

Sommer i fjellet kan by på alt fra sludd til shortsvær. Vi satser selvfølgelig på knallvær, men pakk for alle eventualiteter. Selv på strålende sommerdager vil det være kjølig og vått på isbreene, så pakk varme og vanntette klær. Mer detaljert pakkeliste sendes dere i forkant av turen.

Påmelding

Meld deg på her!

Forsikring og vilkår

Du må selv sørge for at du har en reiseforsikring som dekker aktivitetene. Forøvrig viser vi til våre generelle vilkår som du godtar ved å melde deg på turen. Vilkårene finner du her. Vi setter alltid sikkerheten i høysetet, så enkelte av aktivitetene kan bli kansellert eller endret hvis forholdene krever det. Turen betales ved påmelding.

bottom of page