top of page
20220924_115136.jpg

Brekurs på Finse

Med utsikt til Norges sjette største isbre, Hardangerjøkulen, er Finsehytta et supert utgangspunkt for et brekurs. Drømmer du om å bestige spektakulære topper, men kommer deg ikke dit fordi det ligger en bre imellom? Eller vandre rundt på breen og la deg imponere av de massive isformasjonene? Uansett er dette kurset for deg. Når du i tillegg bor på trivelige Finsehytta og får servert god, hjemmelaget mat er opplevelsen komplett.

Finsehytta ligger bare noen få hundre meter fra Finse stasjon, og du har flott utsikt mot Hardangerjøkulen. Breen byr på spennende opplevelser og nydelige turmuligheter hele året. Du vil i løpet av kurset lære deg grunnleggende teknikker med stegjern og isøks for å bevege deg trygt på bre, innbinding i taulag og redninger både på blåis og på snødekt bre. NF-sertifiserte breinstruktører fra Fjellboms sørger for et trygt og lærerikt kurs, og du får låne topp moderne utstyr.

Du trenger ingen spesifikke forkunnskaper for å delta på dette kurset, men det er en fordel om du er fjellvant, altså har erfaring med turer i høyfjellet. Isøks, stegjern, hjelm, etc får du låne på kurset, men ta gjerne med eget utstyr hvis du har. Husk også å kle deg godt, da det kan være både kaldt og vått, selv midt på sommeren. Men helt fantastisk er det likevel!

Dagsprogram

Dag 1

Vi møtes inne på Finsehytta kl 1400. Etter en presentasjon av kurset tar vi en gjennomgang av en del breteori, blant annet hvordan vi kan lese breen og hvor vi kan forvente bresprekker. Deretter øver vi på knuter, deler ut og stiller inn utstyr. Fram til middag kl 1900 har vi en miks av teori og praktiske øvelser inne på Finsehytta. Etter middagen forsetter vi med teori, men det er absolutt tillatt å handle i baren om man ønsker det. Visste du at Finsehytta har eget bryggeri i kjelleren?

 

Dag 2

Etter en god frokost på Finsehytta (ofte skryt fra kursdeltagerne) begir vi oss i lettgått terreng inn mot Blåisen på Hardangerjøkulen. Første del av dagen går med til å lære riktig stegjernsteknikk, øksebruk og hvordan man beveger seg trygt på breen. Vi beveger oss deretter i taulag oppover i brefallet, og det er stadig nytt å lære, blant annet korrekt bruk av isskruer. Lunsj spiser vi på breen Siste del av dagen går med til å øve redninger fra bresprekk.

Tilbake på Finsehytta venter varm dusj, 3-retters middag, en trivelig kveld og ei god seng.

Dag 3

En ny dag på Hardangerjøkulen venter på oss. Denne dagen er det Middalsbreen som får besøk av oss. Vi fortsetter å øve på teknikkene vi har lært de foregående dagene, men dreier fokuset over fra blåis til snødekt bre. Deltagerne får selv prøve å lede taulaget. Hvis været tillater det går vi en litt lengere tur. Vi skal også lære kameratredning på snødekt bre og utglidning på snøfelt. Vi avslutter kurset på ettermiddagen ved ankomst Finsehytta.

Pris

Per person kr 6.490,- (DNT-medlem)

Per person kr 6.990,- (ikke DNT-medlem)

Turen belastes kredittkort ved påmelding.

Ønsker du å bli medlem i DNT? Det kan du enkelt bli her!

Inkludert i prisen:

  • Instruksjon av NF-sertifisert breinstruktør

  • Lån av alt nødvendig breutstyr: stegjern, isøks, isskruer, hjelm, sele, etc.

  • Kost og losji på Finsehytta (2 netter): 3-retters middag, frokost og nistepakke

Ikke inkludert i prisen:

  • Transport til/fra Finse.

  • Annen drikke til middagene enn vann.

  • Øvrig snacks og drikke.

  • Du må selv stille med sko og bekledning som er egnet for bre.

Pakkeliste

Pakkeliste sendes ut til deltakerne i god tid før brekurset.

Reise

Kollektivt:

Til Finse kommer man seg enklest med tog. Bergensbanen går mellom Bergen og Oslo. Sjekk vy.no for billetter.

Bil/sykkel:

Det er ikke mulig å kjøre bil til Finse. Nærmeste bilvei er Rv7 Hardangervidda. Det er mulig å sykle inn fra Haugastøl, eller en dagsmarsj på T-merket sti fra Krækkja, Geiterygghytta, etc.

Påmelding

Meld deg på 16.-18.juli her!

Meld deg på 13.-15.august her!

Vilkår

Ved å melde deg på kurset godtar du Fjellboms' vilkår. Les mer om vilkårene her.

Lurer du på om dette er noe for deg? Trenger du gode tips i forkant? Eller lurer du på spesifikke ting vedrørende kursene? Send oss en e-post eller ring oss

bottom of page