top of page
20220924_115136.jpg

Intensiv Brekurs på Finse

Med utsikt til Norges sjette største isbre, Hardangerjøkulen, er Finse et supert utgangspunkt for et brekurs. Drømmer du om å bestige spektakulære topper, men kommer deg ikke dit fordi det ligger en bre imellom? Eller vandre rundt på breen og la deg imponere av de massive isformasjonene? Uansett er dette kurset for deg. Vi telter rett ved breen, slik at vi får maksimalt med tid til læring.

Hardangerjøkulen byr på spennende opplevelser og nydelige turmuligheter hele året. Du vil i løpet av kurset lære deg grunnleggende teknikker med stegjern og isøks for å bevege deg trygt på bre, innbinding i taulag og redninger både på blåis og på snødekt bre. NF-sertifiserte breinstruktører fra Fjellboms sørger for et trygt og lærerikt kurs, og du får låne topp moderne utstyr.

Du trenger ingen spesifikke forkunnskaper for å delta på dette kurset, men det er en fordel om du er fjellvant, altså har erfaring med turer i høyfjellet. Isøks, stegjern, hjelm, etc får du låne på kurset, men ta gjerne med eget utstyr hvis du har. Husk også å kle deg godt, da det kan være både kaldt og vått, selv midt på sommeren. Men helt fantastisk er det likevel!

Dagsprogram

Dag 1

Vi møtes på Finse stasjon kl 1300. Etter en presentasjon av kurset går vi i lettgått terreng inn mot Blåisen, en av brearmene vi skal være på de nærmeste dagene. Når vi har etablert leir tar vi en gjennomgang av en del breteori, blant annet hvordan vi kan lese breen og hvor vi kan forvente bresprekker. Deretter øver vi på knuter, deler ut og stiller inn utstyr. Vi lager middag på primus, før vi avslutter dagen med en miks av teori og praktiske øvelser.

 

Dag 2

Etter en god frokost i teltet gjør vi oss klare for å tilbringe dagen på isen. Første del av dagen går med til å lære riktig stegjernsteknikk, øksebruk og hvordan man beveger seg trygt på breen. Vi beveger oss deretter i taulag oppover i brefallet, og det er stadig nytt å lære, blant annet korrekt bruk av isskruer. Lunsj spiser vi på breen. Siste del av dagen går med til å øve redninger fra bresprekk.

Dag 3

En ny dag på Hardangerjøkulen venter på oss. Denne dagen er det Middalsbreen som får besøk av oss. Vi fortsetter å øve på teknikkene vi har lært de foregående dagene, men dreier fokuset over fra blåis til snødekt bre. Deltagerne får selv prøve å lede taulaget. Hvis været tillater det går vi en litt lengere tur. Vi skal også lære kameratredning på snødekt bre og utglidning på snøfelt. Vi pakker ned leiren vår og går tilbake til Finse.

Pris

Per person kr 3.290,-

Turen belastes kredittkort ved påmelding.

Inkludert i prisen:

  • Instruksjon av NF-sertifisert breinstruktør

  • Lån av alt nødvendig breutstyr: stegjern, isøks, isskruer, hjelm, sele, etc.

Ikke inkludert i prisen:

  • Transport til/fra Finse.

  • Kost og losji, men hvis du trenger å leie telt, liggeunderlag, primus, etc. kan vi være behjelpelige.

  • Du må selv stille med sko og bekledning som er egnet for bre.

Pakkeliste

Pakkeliste finner du her! 

Reise

Kollektivt:

Til Finse kommer man seg enklest med tog. Bergensbanen går mellom Bergen og Oslo. Sjekk vy.no for billetter.

Bil/sykkel:

Det er ikke mulig å kjøre bil til Finse. Nærmeste bilvei er Rv7 Hardangervidda. Det er mulig å sykle inn fra Haugastøl, eller en dagsmarsj på T-merket sti fra Krækkja, Geiterygghytta, etc.

Påmelding

Meld deg på 16.-18.juli her!

Vilkår

Ved å melde deg på kurset godtar du Fjellboms' vilkår. Les mer om vilkårene her.

Lurer du på om dette er noe for deg? Trenger du gode tips i forkant? Eller lurer du på spesifikke ting vedrørende kursene? Send oss en e-post eller ring oss

bottom of page