top of page
DJI_0050.JPG

Løpecamp i Rondane

Fjell-løpecamp i ikonisk høyfjellsterreng 13.-15.august 2021

 

Med DNT-hytta Bjørnhollia som base for helgen løper vi dagsturer langs flytstier mellom mektige fjell. Både nybegynnere og mer erfarne fjelløpere vil få en spennende helg i fjellet.

 

Bjørnhollia ligger idyllisk til øst i Rondane nasjonalpark, lokalisert i fjellbjørkeskogen nært både fiskevann og høye topper. Turistforeningshytta er betjent og ligger bare noen få kilometer fra nærmeste parkering. Den koselige hytta har både dusj og gode senger, men er kanskje aller mest kjent for den deilige, hjemmelagde maten! Vi påstår at de har Norges beste frokost!

Dagsprogram

Fredag 13.august

Vi møtes på Straumbu og går samlet inn til Bjørnhollia. Turledere vil stå på Straumbu på et tidlig og sent tidspunkt. Kommer du utenom disse tidspunktene er det enkelt å følge T-merket sti inn til hytta på egenhånd. Det blir en kort løpetur fra hytta på fredagen for de som møter tidlig.

Etter en god middag samles vi på kvelden, blir litt bedre kjent og går igjennom morgendagens etapper og annen nyttig informasjon.

Lørdag 14. og søndag 15.august

Hver dag settes det opp to løpeturer med forskjellige lengder og nivå. Du velger nivå når du har ankommet hytta, men gi oss gjerne en pekepinn ved påmelding. Informasjon om hver enkelt løpetur vil bli gitt kvelden i forveien, og rutevalget tas av løpeguidene basert på gruppenes ferdigheter og værmelding.

Helgen vil også inneholde foredrag og diskusjon om løping i fjellet, løpsspesifikke førstehjelptips og eventuelt andre temaer som deltakerne ønsker belyst (pakking av løpesekk, hytte-til-hytte-løpeturer, etc).

 

Vi garanterer en spennende, energifull og lærerik helg!

 

Nivå

Nivå 1/ litt øvet: Løpeturer over litt kortere distanser, med snillere høydeprofil. Dagsetappene vil være på 15-20 km og i hovedsak på rødmerket sti. Dette nivået passer for deg med litt løpeerfaring fra før, og som ønsker å forsøke løping i lett terreng. 

 

Nivå 2/ øvet: Løpeturer på 30-35 km i mer kupert terreng. Deler av ruten kan legges utenfor oppgått sti. Dette nivået passer for deg som har betydelig løpeerfaring i sti/terreng over lengre distanser (20-30 km eller mer) fra før.

Smittevern

Vi følger myndighetens retningslinjer og anbefalinger når det gjelder restriksjoner med tanke på covid-19. På hytta er det DNTs og bestyrernes smitteverntiltak som vil være førende for gjennomføring. Vi oppfordrer alle til å ta med en liten håndsprit i tillegg.

Pris

Per person kr 2830,- (DNT-medlem)

Per person kr 3340,- (ikke DNT-medlem)

Faktura sendes ut ved påmelding.

Inkludert i prisen:

  • Løpeturer fredag, lørdag og søndag

  • Full kost og losji

  • Sertifiserte og lokalkjente turledere. De ivaretar gruppene og sikkerheten og har blant annet med seg satellittsender

  • Foredrag om fjelløping på hytta

Ikke inkludert i prisen:

  • Transport til/fra Bjørnhollia (Straumbu)

  • Annen drikke til middagene enn vann

  • Øvrig snacks og drikke

Prisen inkluderer overnatting i 4-6-sengsrom. Mot et tillegg på kr 50,-/65,- (medl./ikke-medl.) per døgn kan man oppgradere til 1-3 sengsrom hvis tilgjengelig.

Pakken inneholder 3-retters middag fredag og lørdag, frokost lørdag og søndag, samt niste lørdag og søndag.

Pakkeliste

Pakkeliste sendes ut til deltakerne i god tid før løpecampen.

Reise

Med bil:

Fra Oslo: Følg E6 nordover. Etter Ringebu ta av på Fv27 over Venabygdsfjellet. Fortsett nordover til stor parkering ved Straumbu, ca 4 timer fra Oslo.

Fra Trondheim: Følg E6 sørover til Hjerkinn. Ta av på Fv29 retning Folldal. Deretter sørover Fv27 til Straumbu.

Kollektivt:

Tog eller ekspressbuss til Ringebu. Derfra lokalbuss til Straumbu.

Ønsker du å samkjøre eller reise kollektivt sammen med andre, gi beskjed så prøver vi å koordinere.

Påmelding

Send en e-post til post@fjellboms.no. Vi trenger fullt navn, et telefonnummer, kjønn og alder. Er du DNT-medlem trenger vi ditt medlemsnummer.

Si gjerne ifra hvis du har noen allergier, sykdommer eller andre behov som du tenker at vi bør vite om, spesielt med tanke på matservering. Vi setter pris på om du kan skrive kort om ditt nivå og/eller løpeerfaring.

Guider

Turlederne på denne turen er Frederik Emil og Maria. De har etter hvert lang og bred erfaring med fjelløping, og deler villig av sin kunnskap. Les mer om dem her!

Lurer du på om dette er noe for deg? Trenger du gode tips i forkant? Eller lurer du på spesifikke ting vedrørende løpeturene? Send oss en e-post så setter vi deg i direkte kontakt med en av guidene våre!

Covid-19 informasjon

Vi følger selvfølgelig Statens retningslinjer for alle våre aktiviteter, noe som medfører at retningslinjer for turen kan endres på kort varsel. Vi har alltid hatt et stort fokus på smittevern og hygiene på våre turer, men har sett oss nødt til å innføre ytterligere noen tiltak. Du skal føle deg trygg på tur med Fjellboms!

Skulle turen bli avlyst av smittevernhensyn vil dere få påmeldingsavgiften refundert.

bottom of page